
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים18
מצרכים
ספרינג רולז
-
10 דפי אורז בינוניים
-
100 גרם אטריות שעועית
-
4 ביצים L
-
5 גבעולי אספרגוסים
-
1 מלפפון ירוק בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 צרור עירית
-
1 צרור נענע
רוטב
-
1/4 כוס מים
-
1 בצל שאלוט בינוני
-
1 שן שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/3 כוס מיץ ליים
-
1/4 כוס רוטב דגים
-
1/4 כוס רוטב סויה
אופן הכנה
- משרים את האטריות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות. מכינים חביתה עבה מהביצים. חולטים את האספרגוס בסיר עם מים רותחים. חוצים את המלפפון והגזר לאורכם וחותכים לגפרורים דקים, חותכים את הפלפל לגפרורים דקים. חותכים את העירית למקטעים באורך 6 ס”מ. קוצצים את השאלוט, השום, הצ’ילי והג’ינג’ר. מרתיחים מים בקומקום.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את רכיבי הרוטב בקערה עד שהסוכר נמס. משהים כ-15 דקות למיזוג הטעמים.
- מסננים את האטריות מהמים הקרים ומעבירים לקערה. יוצקים על האטריות מים רותחים, משהים כ-10 שניות ומעבירים למסננת.
- מרטיבים מגבת ופורסים על משטח העבודה. מכינים קערה עם מים קרים. טובלים דף אורז אחד במים ומוציאים מיד. מניחים על המגבת הרטובה.
- מניחים על השליש העליון של דף האורז שורה של 4 עלי נענע, כשצידם החלק כלפי מטה. מניחים מעל את הירקות, החביתה ואטריות השעועית. מתחילים לגלגל לגליל הדוק, במחצית הדרך מקפלים פנימה את צידי הדף וממשיכים לגלגל.
- מגישים את הרולים עם הרוטב.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
87.1
קק״ל
871.1
קק״ל
פחמימות
10.0
גרם
99.6
גרם
שומן
7.0
גרם
69.5
גרם
נתרן
988.0
מ״ג
9880.0
מ״ג
חלבון
5.6
גרם
55.7
גרם
סיבים תזונתיים
1.8
גרם
18.1
גרם
שומן רווי
0.7
גרם
7.4
גרם
כולסטרול
101.5
מ״ג
1015.2
מ״ג
סידן
43.0
מ״ג
430.4
מ״ג
ברזל
1.5
מ״ג
14.5
מ״ג
אשלגן
254.0
מ״ג
2540.2
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
6.0
מ״ג
תגובות (0)