
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל55 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
מלית גבינה
-
700 גרם גבינת שמנת 30%
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
4 ביצים L
-
1/4 כוס קורנפלור
-
2 גביעי שמנת חמוצה 15%
הפתעת דובדבן
-
1 חופן דובדבנים טריים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי קורנפלקס עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות איטית (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, קליפת לימון, ביצים. ושמנת חמוצה
- מעבירים חלק מהבלילה לקערית קטנה, מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים לקערה עם יתרת הבלילה ומעבדים לתערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: ממלאים את התבניות בתערובת הגבינה עד 3/4 מגובה הדפנות. מטביעים בכל תבנית דובדבן מגולען. אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
- מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מקשטים ברוטב דובדבנים או בדובדבני אמרנה בסירופ, ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את דובדבני האמרנה בדובדבנים מבושלים 5 דקות עם מעט סוכר.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
560.4
קק״ל
5604.1
קק״ל
פחמימות
47.9
גרם
479.0
גרם
שומן
38.6
גרם
386.0
גרם
נתרן
111.0
מ״ג
1110.2
מ״ג
חלבון
192.4
גרם
1923.6
גרם
סיבים תזונתיים
0.8
גרם
8.4
גרם
שומן רווי
23.4
גרם
234.2
גרם
כולסטרול
138.8
מ״ג
1388.4
מ״ג
סידן
53.3
מ״ג
532.9
מ״ג
ברזל
2.4
מ״ג
24.3
מ״ג
אשלגן
972.4
מ״ג
9724.5
מ״ג
אבץ
1.2
מ״ג
11.9
מ״ג
תגובה אחת
לא כתוב כמה קורנפלקס