-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 908.0 קק״ל 7263.9 קק״לפחמימות 113.0 גרם 904.0 גרםשומן 56.5 גרם 452.1 גרםנתרן 118.7 מ״ג 949.9 מ״גחלבון 8.8 גרם 70.3 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרםשומן רווי 33.9 גרם 271.0 גרםכולסטרול 229.2 מ״ג 1833.2 מ״גסידן 82.4 מ״ג 658.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 172.9 מ״ג 1383.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות908
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 908.0 קק״ל 7263.9 קק״לפחמימות 113.0 גרם 904.0 גרםשומן 56.5 גרם 452.1 גרםנתרן 118.7 מ״ג 949.9 מ״גחלבון 8.8 גרם 70.3 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרםשומן רווי 33.9 גרם 271.0 גרםכולסטרול 229.2 מ״ג 1833.2 מ״גסידן 82.4 מ״ג 658.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 172.9 מ״ג 1383.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 908 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם חמאה רכה
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
180 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
10גרם או 1 כף אבקת קקאו
-
קורט מלח דק
-
2 כפות חלב 3%
-
טיפה צבע מאכל אדום
קרם
-
2 חלבונים L
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
200 גרם חמאהבטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות קטנות
-
225 גרם גבינת שמנת
-
קורט מלח דק
הרכבה והגשה
-
1/2 צנצנת ריבת תותאו ריבת פטל
-
1חפיסה או 100 גרם שוקולד חלבמגורר בפומפייה דקה
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, הקמח, הקקאו והמלח ומעבדים במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וקרמית.
- מערבבים בקערית את החלב עם מעט צבע מאכל אדום.
- מוסיפים את החלב לקערת המיקסר תוך כדי עיבוד, מגבירים את המהירות ומעבדים את הבצק עד שהתערובת צבועה באופן אחיד (ניתן להוסיף עוד קצת צבע מאכל אם רוצים).
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות כדי לוודא שכל התערובת צבועה באופן אחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים לגובה של כ-1.5 ס”מ. אופים במשך 15-20 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים ומצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: מערבבים את החלבונים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על חום של 60 מעלות.
- מבשלים את החלבונים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס. מעלים את מהירות המיקסר ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב.
- מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות (לא להיבהל אם המרנג נשבר בשלב זה).
- מוסיפים את גבינת השמנת, כף אחרי כף וממשיכים לעבד עד שנוצר קרם אחיד וסמיך. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק או משונן.
- מרכיבים את הקינוח: קורצים בעזרת חותכן עוגיות עיגולים מהעוגה האדומה - אלה יהיו שכבות העוגה.
- על העיגול הראשון מורחים שכבת ריבת פטל או תות ומזלפים שכבת קרם.
- חוזרים על הפעולה עוד פעמיים לקבלת עוגות אישיות גבוהות בנות 3 קומות.
- ממשיכים עם יתר העיגולים והקרם, מפזרים מעל שבבי שוקולד ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, הקמח, הקקאו והמלח ומעבדים במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וקרמית.
- מערבבים בקערית את החלב עם מעט צבע מאכל אדום.
- מוסיפים את החלב לקערת המיקסר תוך כדי עיבוד, מגבירים את המהירות ומעבדים את הבצק עד שהתערובת צבועה באופן אחיד (ניתן להוסיף עוד קצת צבע מאכל אם רוצים).
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות כדי לוודא שכל התערובת צבועה באופן אחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים לגובה של כ-1.5 ס”מ. אופים במשך 15-20 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים ומצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: מערבבים את החלבונים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על חום של 60 מעלות.
- מבשלים את החלבונים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס. מעלים את מהירות המיקסר ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב.
- מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות (לא להיבהל אם המרנג נשבר בשלב זה).
- מוסיפים את גבינת השמנת, כף אחרי כף וממשיכים לעבד עד שנוצר קרם אחיד וסמיך. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק או משונן.
- מרכיבים את הקינוח: קורצים בעזרת חותכן עוגיות עיגולים מהעוגה האדומה - אלה יהיו שכבות העוגה.
- על העיגול הראשון מורחים שכבת ריבת פטל או תות ומזלפים שכבת קרם.
- חוזרים על הפעולה עוד פעמיים לקבלת עוגות אישיות גבוהות בנות 3 קומות.
- ממשיכים עם יתר העיגולים והקרם, מפזרים מעל שבבי שוקולד ומגישים מיד.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
איזה קוטר תבנית זאת
היי לי, את העוגה אופים בתבנית תנור (התבנית הגדולה) ואז קורצים עיגולים באמצעות קורצנים, אפשר בקוטר של 8 ס”מ
אין לי מיקסר עם אינדוקציה של חום, אפשר גם לערבב בסיר על הגז?
היי רבקה, כן, עדיף בבן מארי.
חלופה לקרם, ללא ביצים?
היי ריקי! אפשר להקציף שמנת צמחית עם כף סוכר אחת לקרם, בהצלחה!