כמו עוגיות עבאדי – עוגיות בייגלה שומשום מלוחות של קרין גורן

עוגיות בייגלה שומשום מלוחות אלה עוגיות פרווה ביתיות, סופר טעימות ופשוטות להכנה, שטעים במיוחד לאכול לצד כוס תה או קפה ביום חורפי
עוגיות בייגלה שומשום מלוחות אלה עוגיות פרווה ביתיות, סופר טעימות ופשוטות להכנה, שטעים במיוחד לאכול לצד כוס תה או קפה ביום חורפי
  • קרין גורן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.3 קק״ל 6979.4 קק״ל
    פחמימות 12.5 גרם 751.6 גרם
    שומן 6.5 גרם 388.1 גרם
    נתרן 164.3 מ״ג 9858.0 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 113.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 93.6 גרם
    כולסטרול 6.9 מ״ג 412.3 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 369.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 18.6 מ״ג 1115.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.3 קק״ל 6979.4 קק״ל
    פחמימות 12.5 גרם 751.6 גרם
    שומן 6.5 גרם 388.1 גרם
    נתרן 164.3 מ״ג 9858.0 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 113.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 93.6 גרם
    כולסטרול 6.9 מ״ג 412.3 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 369.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 18.6 מ״ג 1115.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס”מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת בייגלה.
  5. מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
  6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד 30 דקות (רצוי במצב טורבו).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו עוגיות עבאדי – עוגיות בייגלה שומשום מלוחות של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    צביה קורנפלד

    שווה להכיןןןןן רוצווו

    Avatar
    אוסנת

    נראה טוב.. מה ההבדל בין המרקם של אלו לבין העוגיות שפרסמתם של ליאור שרף עם אבקת אפיה במקום שמרים שגם מתיימרות להיות כמו עבאדי? האם המרקם פה הוא פריך או כמו שמרים עוגתי יותר? תודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות