עוגיות בייגלה שומשום מלוחות

עוגיות בייגלה שומשום מלוחות אלה עוגיות פרווה ביתיות, סופר טעימות ופשוטות להכנה, שטעים במיוחד לאכול לצד כוס תה או קפה ביום חורפי
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

עוגיות

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס”מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת בייגלה.
  5. מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
  6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד 30 דקות (רצוי במצב טורבו).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 60 מנות
קלוריות 58.3 קק״ל 3498.5 קק״ל
פחמימות 0.0 גרם 1.6 גרם
שומן 6.5 גרם 388.1 גרם
נתרן 128.7 מ״ג 7719.8 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 6.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 102.1 גרם
כולסטרול 6.9 מ״ג 412.3 מ״ג
סידן 3.7 מ״ג 219.7 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 1.5 מ״ג
אשלגן 0.8 מ״ג 45.2 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody