עוגיות בעבע עירקיות במילוי חלבה ואגוזים

מתכון לעוגיות בעבע עירקיות מתוקות במילוי חלבה ואגוזים, שהן גם פרווה. מתאימות אחרי ארוחה בשרית טובה או לארוחת חג משפחתית גדולה, הכי כיף להגיש לצד תה חם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

מילוי

קישוט

אופן הכנה

  1. מערבבים את השמרים עם מים פושרים וסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
  2. מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים את קליפת התפוזים או הקינמון ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, חמאה, מלח, מים ואת השמרים. לשים עד לקבלת בצק רך שמרקמו אחיד. מכסים במגבת לחה. מתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לשים קלות את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לשלושה חלקים שווים, וכל חלק - לכדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים בצד.
  4. מכינים את המילוי: פשוט מערבבים היטב את כל החומרים.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מכינים את העוגיות: מניחים בכף היד כדור בצק ומשטחים בעזרת כף היד השנייה לעיגול. מניחים במרכז כדור קטן ממילוי החלווה בקוטר כ-2 ס”מ וסוגרים לכדור. משטחים לעיגול בקוטר של כ-6 ס”מ ומניחים בתבנית. דוקרים כל עוגייה במזלג ומוודאים שהמזלג ננעץ בתבנית כך שהעוגיות לא יתפחו במהלך האפייה.
  7. טורפים ביצה עם כפית מים, מברישים את העוגיות וזורים מעל שומשום.
  8. אופים עד שמזהיב. מוציאים ומצננים על גבי רשת.
    בעבע במילוי חלבה ואגוזים. צילום: אפיק גבאי
    בעבע במילוי חלבה ואגוזים. צילום: אפיק גבאי

    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי
    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 40 מנות
קלוריות 81.6 קק״ל 3264.5 קק״ל
פחמימות 4.2 גרם 167.3 גרם
שומן 7.1 גרם 285.4 גרם
נתרן 5.2 מ״ג 208.5 מ״ג
חלבון 0.4 גרם 14.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 5.5 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 82.1 גרם
כולסטרול 6.3 מ״ג 253.2 מ״ג
סידן 2.5 מ״ג 100.8 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 4.2 מ״ג
אשלגן 18.2 מ״ג 727.4 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar