עוגיות בצק פריך של סבתא ננה, ביס של געגוע

יהודית מורחיים מכינה עוגיות משגעות מהמטבח הפרסי שסבתה נהגה לאפות על פתיליה: עוגיות בצק פריך במלית אגוזים עשירה. תתכוננו להתאהב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

עוגיות שתמיד מזכירות לי את ננה - סבתא רחל. לפני חג פורים סבתא הייתה אופה על הפתיליה.

הבצק שהכינה היה דק דק, בו מילאה בוטנים טחונים (אותם טחנה במכתש ועלי) עם סוכר והל, ומגלגלת את הבצק לסיגר.

את העוגיות הייתה מניחה על מגש עגול שטוח, שמה את המגש על הפתיליה ומחכה שיזהיב מלמטה.

לעוגיות האלה קוראים בשפה הפרסית שלנו (אנחנו פרסים בחריינים) קראפיץ’, איזה שם יפה לעוגייה♥

עשיתי מחווה לעוגייה של ננה, קראפיץ’ במילוי של אגוזי מלך.

תכינו ותמלאו את הקופסאות בעוגיות מענגות. מתקבלת כמות של כ 70 יחידות.

תדעו - אפשר להכין את העוגיות גם פרווה, הפרטים במתכון למטה.

אתמול העלתי לסטורי (באינסטגרם) סרטונים של הכנת העוגיות, מאז האייפון שלי לא מפסיק לתקתק, כולם מבקשים את המתכון.

הייתי חייבת להתיישב ולכתוב לכם!!! סופ”ש מקסים.

אוהבת אתכם♥

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

מצרכים

בצק

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לקערת המיקסר עם וו גיטרה מנפים את את הקמח.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה הרכות והחלמונים.
  3. תוך כדי פעולה איטית של המיקסר מוסיפים לאט את השמנת המתוקה, מערבלים כמה דקות, עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש, אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים מעט.
  5. מגלגלים לגליל וחותכים ל-8 חלקים שווים.
  6. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ושומרים בקירור לכמה שעות או ללילה שלם.
  7. מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון את האגוזים, סוכר, סוכר וניל עד אשר האגוזים נהפכים לפירורים ממש קטנים כמו משחה.
  8. מעבירים את תערובת האגוזים לקערה נקייה, מוסיפים חלבונים ומערבבים היטב. יתקבל מרקם דמוי קרם.
  9. מעבירים את התערובת לקירור.
  10. מרכיבים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  11. מוציאים את הבצק מהמקרר כמה דקות לפני הרידוד.
  12. מרדדים כל עלה לעיגול, בעזרת גלגלת משוננת או חלקה חותכים ל-8 משולשים שווים.
  13. יוצרים מהקרם אגוזים גלילים דקים ומניחים אותם בבסיס כל המשולש.
  14. מגלגלים מהבסיס ועד לקודקוד, בדומה לגלגול של קרואסון.
  15. מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפייה.
  16. אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
  17. מוציאים ומצננים היטב. לאחר שהעוגיות הצטננו אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים, וכדאי שתהיה לכם צנצנת עוגיות מושלמת שתשמור לכם על העוגיות טריות.
עוגיות שעושות געגוע
עוגיות שעושות געגוע

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 70 מנות
קלוריות 105.9 קק״ל 7415.3 קק״ל
פחמימות 15.0 גרם 1051.5 גרם
שומן 6.2 גרם 432.2 גרם
נתרן 7.0 מ״ג 491.2 מ״ג
חלבון 1.5 גרם 105.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 25.9 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 209.3 גרם
כולסטרול 19.9 מ״ג 1396.3 מ״ג
סידן 5.6 מ״ג 391.6 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 12.7 מ״ג
אשלגן 23.2 מ״ג 1622.4 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 10.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    כוכבה ר.

    שלום רציתי לדעת אם אפשר להוריד את הכמות של החמאה. נגיד 300 גרם?

      Avatar
      Foody Foody

      שלום רב, אפשר להוריד את עמות החמאה ל-300 גרם אך זה ישפיע מעט על מרקם הבצק ועל הטעם העשיר.

    Avatar
    רבקה

    נראה סוף הדרך. האם אפשר להכין עם קמח כוסמין? יש לך רעיון למלית שלא צריך בשבילה מעבד מזון?

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על המחמאה. אפשר כמובן להמיר בקמח כוסמין (לעיתים זה דורש מעט יותר נוזלים אבל לא חובה). לגבי מעבד מזון, אפשר למעוך בעלי ומכתש או במערוך או לקצוץ דק דק את האגוזים.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody