עוגיות גזר

אוהבים עוגות גזר? בטוח תאהבו גם עוגיות גזר רכות ונימוחות, עם תוספת תבלינים ואגוזי פקאן. אפשר לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ' עם מלית גבינת שמנת מתוקה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

אני כל כך אוהבת עוגת גזר, שחשבתי - למה לא להכין עוגיות גזר. ניסיתי - והן יצאו נפלא. המרקם שלהן הוא משהו באמצע בין עוגה לעוגייה ומזכיר כיפות של מאפינס גזר. אם רוצים לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ’, אפשר להצמיד זוגות של עוגיות מוכנות שביניהן מילוי גבינת שמנת, ממותקת בדבש וקצת קינמון.

מצרכים

עוגיות

מילוי גבינת שמנת

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מגרדים גזר בפומפיה. קוצצים אגוזי פקאן.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומעבדים לבצק אחיד וקצת דביק.
  3. מערבבים פנימה גזר, פקאנים וצימוקים.
  4. מגלגלים לכדורים בגודל פלאפל בידיים רטובות (או נעזרים בכף גלידה קפיצית).
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות (העוגיות המוכנות יהיו תפוחות ועדיין רכות). מצננים מעט ומגישים.
  6. אם רוצים להגיש כעוגיות סנדוויץ’, מורחים מעט מילוי גבינת שמנת על עוגייה ומצמידים אליה עוגייה נוספת. מרכיבים באופן הזה את שאר העוגיות בזוגות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 126.7 קק״ל 3801.2 קק״ל
פחמימות 15.2 גרם 456.8 גרם
שומן 7.6 גרם 228.1 גרם
נתרן 142.7 מ״ג 4279.5 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 56.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 31.5 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 95.9 גרם
כולסטרול 23.0 מ״ג 689.8 מ״ג
סידן 21.2 מ״ג 637.3 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 11.7 מ״ג
אשלגן 108.6 מ״ג 3257.9 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 8.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody