עוגיות גרוזיניות קוקוס ואגוזים

ניסיתם פעם להכין עוגיות גרוזיניות קוקוס ואגוזים? קבלו מתכון נהדר של עוגיות פריכות ומתוקות בעלות צורה מיוחדת ויפהפיה של פרח עם מלית במרכז
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

אילנה טל זכתה בפייסבוק שלי בתחרות תמונות מתכונים. ומאז, הפכנו לחברות ואנחנו ממשיכות להחליף מיילים עם מתכונים. יום אחד היא שלחה לי תמונה של עוגיות כלכך יפות, וגם מתכון, אבל לא הצלחתי להבין איך היא עיצבה אותן. אלה עוגיות גרוזיניות שאמא שלה - לנה - מכינה ומוכרת בקריות. אז אילנה ולנה הכינו וצילמו עבורי את ההכנה שלב אחר שלב. תודה אילנה ולנה!

מצרכים

בצק

  • 200 גרם חמאה קרה
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 1/2
    כוסות או 500 גרם קמח לבן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%

מלית

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס שבבי קוקוס
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף קינמון טחון
  • 2 חלבונים L

קישוט לפני האפייה

  • שקדים שלמים קלויים

הגשה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים חמאה, סוכר וניל, אבקת אפייה וקמח ומעבדים לפירורים. מוסיפים שמנת מתוקה ומעבדים לבצק אחיד.
  2. מכינים את המלית: מערבבים יחד אגוזים, קוקוס, סוכר, סוכר וניל וקינמון. מוסיפים חלבונים ומערבבים (לא מקציפים) לתערובת במרקם של חול רטוב.
  3. מעצבים עוגיות ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ בערך.
  5. חותכים 4 חתכים בכל ריבוע, מאמצע הצלע לכיוון המרכז- כך שתיווצר מעין צורת + אך האמצע יישאר מחובר. מגלגלים כדור קטן של מלית בידיים ומניחים במרכז כל ריבוע.
  6. מקפלים באופן הבא: מרימים פינה של ריבוע הבצק ומקפלים למרכז, מעל המלית. כעת שתי פינות של בצק (מהריבוע הקטן שקיפלנו) נמצאות באוויר- תופסים את הקצוות שלהן ומצמידים אותם זה לזה. חוזרים על הפעולה עם יתר פינות הריבוע, כך שמתקבלת צורה של פרח. נועצים שקד שלם במרכז, לסגירה והידוק.
  7. מעצבים באופן הזה את כל העוגיות.
  8. מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 366.6 קק״ל 5498.9 קק״ל
פחמימות 54.7 גרם 819.8 גרם
שומן 13.8 גרם 207.6 גרם
נתרן 131.0 מ״ג 1964.4 מ״ג
חלבון 4.3 גרם 64.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 20.5 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 29.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 17.7 מ״ג 266.1 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 66.4 מ״ג 996.2 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody