
עוגיות חמאה נפלאות בציפוי שוקולד
איך אפשר שלא לאהוב עוגיות חמאה – הן מעין תמצית של ילדות מתוקה ונוסטלגית. קבלו מתכון פשוט ונפלא של עוגיות חמאה רכות בצורת מקלות שטובלים בשוקולד
איך אפשר שלא לאהוב עוגיות חמאה – הן מעין תמצית של ילדות מתוקה ונוסטלגית. קבלו מתכון פשוט ונפלא של עוגיות חמאה רכות בצורת מקלות שטובלים בשוקולד
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.9 קק״ל 2532.4 קק״לפחמימות 26.1 גרם 365.5 גרםשומן 3.9 גרם 54.3 גרםנתרן 1.8 מ״ג 25.0 מ״גחלבון 3.1 גרם 43.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 23.6 גרםשומן רווי 2.4 גרם 33.0 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 4.0 מ״גסידן 12.9 מ״ג 179.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 110.8 מ״ג 1550.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות181
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.9 קק״ל 2532.4 קק״לפחמימות 26.1 גרם 365.5 גרםשומן 3.9 גרם 54.3 גרםנתרן 1.8 מ״ג 25.0 מ״גחלבון 3.1 גרם 43.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 23.6 גרםשומן רווי 2.4 גרם 33.0 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 4.0 מ״גסידן 12.9 מ״ג 179.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 110.8 מ״ג 1550.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 181 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים


קישוט
-
200 גרם שוקולד מרירמומס
-
1 חופן סוכריות צבעוניותלא חובה

אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת בהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לאיחוד (אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח).
- מעצבים את הבצק לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ וחותכים לצורת מקלות.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים 12-15 דקות להזהבה קלה. מניחים להתקרר.
- טובלים כל עוגיה בשוקולד מומס עד חצי הגובה ומניחים על רשת או נייר אפייה. מפזרים סוכריות צבעוניות (לא חובה), מצננים כחצי שעה ומגישים.
עוגיות חמאה בציפוי שוקולד. צילום: חיה טבואדה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת בהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לאיחוד (אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח).
- מעצבים את הבצק לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ וחותכים לצורת מקלות.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים 12-15 דקות להזהבה קלה. מניחים להתקרר.
- טובלים כל עוגיה בשוקולד מומס עד חצי הגובה ומניחים על רשת או נייר אפייה. מפזרים סוכריות צבעוניות (לא חובה), מצננים כחצי שעה ומגישים.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן