עוגיות חמאה פקאן מתובלות – הכי של חורף!

זה מתכון לאוהבי הקינמון מבינכם, אייל רווח פינק אותנו במתכון מושלם לעוגיות פקאן קראנצ׳יות, מתובלות במתיקות וטעם של קינמון, הכי עוגיות של חורף!
זה מתכון לאוהבי הקינמון מבינכם, אייל רווח פינק אותנו במתכון מושלם לעוגיות פקאן קראנצ׳יות, מתובלות במתיקות וטעם של קינמון, הכי עוגיות של חורף!
  • אייל רווח
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    84
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 84.2 קק״ל 5892.5 קק״ל
    פחמימות 6.3 גרם 442.3 גרם
    שומן 4.7 גרם 331.0 גרם
    נתרן 14.9 מ״ג 1041.8 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 67.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 20.9 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 161.3 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 940.4 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 280.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 16.7 מ״ג 1168.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    84
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 84.2 קק״ל 5892.5 קק״ל
    פחמימות 6.3 גרם 442.3 גרם
    שומן 4.7 גרם 331.0 גרם
    נתרן 14.9 מ״ג 1041.8 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 67.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 20.9 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 161.3 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 940.4 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 280.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 16.7 מ״ג 1168.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור

אם אתם לא אוהבים קינמון, אז העוגיות האלו לא בשבילכם. הנוכחות שלו מאוד דומיננטית והטעם שלו נשאר בפה אחרי שאוכלים אותן. חיזקתי את התיבול באבקת ג׳ינג׳ר טחון. אבל אם אין לכם או שאתם לא אוהבים, אפשר לוותר עליו.

קוראים להן עוגיות פקאן אבל בתכלס אפשר להכין אותן גם עם אגוזי מלך או שקדים. רק לא לשכוח לקלות את האגוזים לפני ולקצוץ אותם היטב. הציפוי נותן עוד קראנצ׳יות, מתיקות וטעם של קינמון לעוגייה. אם זה יותר מידי בשבילכם, אפשר לאפות אותן גם בלעדיו.

הכמות של המתכון גדולה (אני שקלתי חצי חלבון של ביצה בשביל להכין כמות קטנה… בכל זאת רק 2 נפשות בבית ואני אוכל את הרוב). אבל אפשר לשמור את צינורות הבצק במקפיא (עטופים היטב) ולהוציא לחיתוך מתי שרוצים. רק קחו בחשבון שבצק קפוא אי אפשר לפרוס, צריך לתת לו להתרכך. מצד שני, מבצק רך מידי לא תקבלו עיגול יפה.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
אייל רווח
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר עד שנוצרת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים את החלבון ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד (ייתכן ותצטרכו לעבור עם לקקן על דפנות הקערה).
  2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקינמון, הג׳ינג׳ר הטחון, המלח ואת הסודה לשתייה.
  3. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים. מעבדים במהירות נמוכה עד שמתחיל להתגבש ואז מוסיפים את הפקאן הקצוץ.
  4. ממשיכים לעבד עד שהתערובת מתגבש לכדי בצק אחיד רך ולא דביק. להיזהר מעיבוד יתר.
  5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-4. כל גוש מגלגלים לצורת צינור ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות (שימו לב שהצינורות לא נוגעים אחד בשני).
  6. לאחר שצינורות הבצק התקררו והתייצבו, טורפים את הביצה בכלי קטן ומערבבים את הסוכר החום והקינמון בכלי נוסף מספיק רחב לגלגול בו (פיירקס/תבנית אפייה/צלחת גדולה).
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
  8. מברישים כל צינור במעט ביצה ומגלגלים אותו בתערובת הסוכר קינמון. מעבירים לקרש חיתוך וחותכים עיגולים בעובי של 1 ס״מ.
  9. אופים את העוגיות כ-14-15 דקות עד שמזהיבות מעט. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר לחלוטין.
  10. מעבירים לכלי אטום ושומרים בטמפרטורת החדר.

    עוגיות פקאן מתובלות. צילום: אייל רווח
    עוגיות פקאן מתובלות. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות חמאה פקאן מתובלות – הכי של חורף!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    אפשרי לשים במקום חמאה שמן קוקוס לגרסה הפרווה? אם כן, מה הכמות?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש ב-240 גרם שמן קוקוס.

    Avatar
    osnat efrati

    במתכון לעוגיות חמאה פקאו מתובלות ציינתם לחתוך לעיגולי בצק בעובי 1 מ”מ? הכוונה היתה ל-1 ס”מ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אסנת, נכון. תודה על הערנות! המתכון תוקן בזכותך 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות