עוגיות חמאצ׳ה ירוקות ונימוחות של אפרת ליכטנשטט

עוגיות חמאה נימוחות וירוקות מאבקת מאצ'ה או אבקת ספירולינה - האבקות גם בריאות בטירוף וגם מעשירות את העוגיות בטעמים ייחודיים שנותנים טוויסט מעניין
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

תוספת לעוגיות ספירולינה - מומלץ!

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומקרימים כשתי דקות לקרם אחיד.
  2. בקערה נוספת מערבבים יחד קמח, מלח ואבקת מאצ׳ה/ספירולינה.
  3. מוסיפים את התערובת היבשה לתוך תערובת החמאה ובעזרת כף עץ מערבבים עד לקבלת מרקם של בצק רך ואחיד. אם הבצק רך מדי אפשר להוסיף כפית קמח נוספת.
  4. אם בחרתם להשתמש בספירולינה (שאין לה טעם משלה, לעומת מאצ׳ה) מומלץ להוסיף תמצית שקדים ומי ורדים לתוספת טעם.
  5. מחלקים את התערובת בין 2 שקיות זיפ-לוק גדולות, מהדקים את הבצק כלפי מטה, יוצרים צורה של ריבוע, או עיגול. 
  6. מהדקים היטב ומקפיאים שעתיים לפחות.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  8. חותכים את השקית ומניחים את הבצק על קרש חיתוך.
  9. בעזרת סכין גדולה וחדה חותכים פרוסות דקות בעובי 7-8 מ״מ ומניחים אותן בתבנית ברווחים של 2 ס״מ. (אם החתיכות מתפוררות, תנו לבצק להפשיר 5 דקות).

    חותכים בעזרת סכין לעיגולים או ריבועים. צילום: אפרת ליכטנשט
    חותכים בעזרת סכין לעיגולים או ריבועים. צילום: אפרת ליכטנשט

  10. אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות ויציבות למגע. הימנעו מאפיית יתר שתגרום לעוגיות לאבד מפריכותן. מצננים את העוגיות.
  11. מכינים את ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים אותו בקערה המתאימה למיקרוגל.
  12. ממיסים אותו במיקרוגל בפולסים קצרים תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה. מוסיפים את השמן ומערבבים.
  13. טובלים כל עוגיה בשוקולד עד המחצית (נוח יותר לעבוד עם כוס קטנה), מנערים מעודפי השוקולד ומניחים על רשת צינון או נייר אפייה.

    מניחין על רשת צינון או נייר אפייה. צילום: אפרת ליכטנשטט
    מניחין על רשת צינון או נייר אפייה. צילום: אפרת ליכטנשטט

  14. מקררים כמה דקות במקרר כדי שהשוקולד יתקשה ומעבירים לקופסה אטומה עם ניירות אפייה בין שכבה לשכבה.
  15. שומרים במקרר בקופסא אטומה עד שבוע. אם לא מצפים בשוקולד אפשר לשמור את העוגיות בטמפרטורת החדר.

    עוגיות מאצ'ה. צילום: אפרת ליכטנשטט
    עוגיות מאצ’ה. צילום: אפרת ליכטנשטט

הערות

  • רוצים להכין גם עוגיות מאצ׳ה וגם ספירולינה? חלקו את הקמח והמלח בין 2 קערות, שימו בקערה אחת אבקת מאצ׳ה ובשנייה אבקת ספירולינה. אחרי שתקרימו את החמאה והסוכר, חלקו את המסה בין 2 הקערות והמשיכו בהוראות שלמעלה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 231.2 קק״ל 3468.3 קק״ל
פחמימות 29.2 גרם 438.2 גרם
שומן 13.2 גרם 198.5 גרם
נתרן 105.5 מ״ג 1582.3 מ״ג
חלבון 2.5 גרם 37.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.6 גרם
שומן רווי 7.9 גרם 118.8 גרם
כולסטרול 32.9 מ״ג 494.0 מ״ג
סידן 10.9 מ״ג 163.9 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 10.3 מ״ג
אשלגן 65.2 מ״ג 977.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 6.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    מפתיע! ומאוד טעים!! 💚 (עם ספירולינה)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אילנה

    סופסוף מתכון עם מאצ׳ה. אפשר להשתמש הקמלים אחרים בתערובת? כוסמין/ שקדים/ קוקוס?

    Avatar
    רוית אליקיים

    הצבע הבהיל אותי בהתחלה אבל הטעם פשוט נהדר!!

    Avatar
    Foody Foody

    וואו! ג’ני! אנחנו עפים עלייך!