עוגיות חמאת בוטנים ודבש במילוי שוקולד
איך גורמים לילדים לאכול קצת יותר בריא? מכינים להם עוגיות חמאת בוטנים ודבש מרכיבים טבעיים בלבד. ממלאים בממרח שוקולד ויוצרים עוגיות סנדוויץ' נפלאות
איך גורמים לילדים לאכול קצת יותר בריא? מכינים להם עוגיות חמאת בוטנים ודבש מרכיבים טבעיים בלבד. ממלאים בממרח שוקולד ויוצרים עוגיות סנדוויץ' נפלאות
- תמר שורצברד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 256.7 קק״ל 5134.6 קק״לפחמימות 36.1 גרם 722.8 גרםשומן 11.3 גרם 226.6 גרםנתרן 147.0 מ״ג 2940.6 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 56.0 גרםשומן רווי 3.0 גרם 60.4 גרםכולסטרול 15.4 מ״ג 307.8 מ״גסידן 46.3 מ״ג 926.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 189.2 מ״ג 3783.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 18.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 256.7 קק״ל 5134.6 קק״לפחמימות 36.1 גרם 722.8 גרםשומן 11.3 גרם 226.6 גרםנתרן 147.0 מ״ג 2940.6 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 56.0 גרםשומן רווי 3.0 גרם 60.4 גרםכולסטרול 15.4 מ״ג 307.8 מ״גסידן 46.3 מ״ג 926.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 189.2 מ״ג 3783.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 18.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 257 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1כוס או 250 גרם חמאת בוטנים חלקה
-
1כוס או 320 גרם דבש
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2כוסות או 280 גרם קמח מלא
מילוי
-
1 כוס נוטלה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את חמאת הבוטנים והדבש. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבבים.
- מוסיפים את המלח, אבקת הסודה לשתייה והקמח המלא וממשיכים לעבד עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת ונוצר בצק.
- בעזרת כפית, לוקחים חתיכה מהתערובת ומעצבים בעזרת הידיים לצורת עיגול. מניחים על נייר האפייה וממשיכים עם יתר התערובת.
- מרססים מזלג בתרסיס שמן.
- בעזרת המזלג, לוחצים על כל עוגיה לאורך ולרוחב כדי לקבל דוגמה של שתי וערב.
- אופים בתנור החם כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית, העוגיות יראו רכות מעט אך יתקשו אחרי הצינון.
- מורחים עוגייה בממרח שוקולד ומדביקים לה עוגייה נוספת כדי ליצור עוגיות סנדוויץ’.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את חמאת הבוטנים והדבש. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבבים.
- מוסיפים את המלח, אבקת הסודה לשתייה והקמח המלא וממשיכים לעבד עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת ונוצר בצק.
- בעזרת כפית, לוקחים חתיכה מהתערובת ומעצבים בעזרת הידיים לצורת עיגול. מניחים על נייר האפייה וממשיכים עם יתר התערובת.
- מרססים מזלג בתרסיס שמן.
- בעזרת המזלג, לוחצים על כל עוגיה לאורך ולרוחב כדי לקבל דוגמה של שתי וערב.
- אופים בתנור החם כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית, העוגיות יראו רכות מעט אך יתקשו אחרי הצינון.
- מורחים עוגייה בממרח שוקולד ומדביקים לה עוגייה נוספת כדי ליצור עוגיות סנדוויץ’.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
יהיה טוב גם עם קמח לבן?
בהחלט כן. בהצלחה (:
ניתן לשים את המילוי בעוגייה לפני האפייה. ממש בתוך העוגייה??!
האם ניתן להמיר דבש בסילאן?
בעיקרון אפשר, זה ישפיע על צבע העוגיות מעט, כמו גם יהיה קצת פחות מתוק (סילאן קצת יותר מריר מדבש)