שילוב מושלם – עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד

שרית נובק מכינה עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד. עוגיות קלות להכנה, רק לערבב הכל, לכדרר ולשלוח לתנור. נועצים בכל עוגיה כדור שוקולד ורואים בתענוג איך היא נסדקת
שרית נובק מכינה עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד. עוגיות קלות להכנה, רק לערבב הכל, לכדרר ולשלוח לתנור. נועצים בכל עוגיה כדור שוקולד ורואים בתענוג איך היא נסדקת
  • שרית נובק
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    107
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 106.6 קק״ל 3196.6 קק״ל
    פחמימות 15.5 גרם 466.3 גרם
    שומן 5.3 גרם 158.4 גרם
    נתרן 79.7 מ״ג 2390.8 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 62.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 67.2 גרם
    כולסטרול 18.2 מ״ג 547.2 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 293.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 43.7 מ״ג 1310.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    107
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 106.6 קק״ל 3196.6 קק״ל
    פחמימות 15.5 גרם 466.3 גרם
    שומן 5.3 גרם 158.4 גרם
    נתרן 79.7 מ״ג 2390.8 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 62.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 67.2 גרם
    כולסטרול 18.2 מ״ג 547.2 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 293.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 43.7 מ״ג 1310.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור

עוגיות במבה. ככה קוראים להן אצלנו.

 לא אשכח לעולם את הפעם הראשונה שטעמתי חמאת בוטנים. הייתי המומה.
זה הרגיש לי כמו למרוח במבה על לחם.

זה היה מוזר. מוזר וטעים.

התאהבתי.

 היום – ממרח הבמבה הזה נכנס לי במטבח בכל מקום אפשרי – בבישול, בסלטים, בשייקים, וברור שגם בקינוחים.
עוגות, עוגיות, בשילוב ריבה או פירות או בשילוב שוקולד. הכל הולך!

והעוגיות האלה – כל כך פשוטות להכנה, רק לערבב הכל, לכדרר ולשלוח לתנור. ואז לנעוץ בכל אחת כדור שוקולד ולראות איך היא נסדקת. תענוג.

עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד
עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. שמים בקערת המיקסר חמאה, חמאת בוטנים, סוכר לבן וסוכר חום. מעבדים כ-2-3 דקות עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים ביצה ומערבלים היטב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה ומלח.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבל כדור בצק.
  6. לוקחים בכל פעם כמות של כף מהתערובת ומגלגלים לכדור.
  7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לשמור על רווחים גדולים, העוגיות לא משתטחות באפיה).
  8. מעבירים לתנור ואופים כ-12 דקות, עד שהתחתית מתחילה להזהיב (בתום האפייה העוגיות עדיין קצת רכות והן מתייצבות אחרי קירור).
  9. מיד עם הוצאת העוגיות מהתנור, לוחצים למרכז כל עוגייה קליק. מניחים לצינון מלא.
  10. לקישוט: ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל בפולסים. מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה. מזלפים מעל העוגיות וממתינים להתקשות של השוקולד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שילוב מושלם – עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    שרי טרבלסי

    וואו הכנתי יצא מושלם!!! המרתי את זה למתכון פרווה (השגתי קליק פרווה) וזה נחטף בטירוף

      Avatar
      מערכת Foody

      נהדר!!! איזה כיף לשמוע!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, חמאה רכה לא ניתן להמיר בשמן, אפשר להמיר במחמאה. בהצלחה!

    Avatar
    ZOHARA EDRI

    ברגע זה אני עומדת להכין את העוגיות אצלם ואשלח תמונה אוהבת לחדש כל שבוע עוגיות מעניינות ?

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לנו! מחכים לתמונה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות