עוגיות חמסה

עוגיות חמסה אלה עוגיות מבצק חמאה פריך על בסיס חלב, פשוטות להכנה ומאוד טעימות, שאפשר לקשט בברכה כתובה או קישוט סוכר פשוט ומהמם
עוגיות חמסה אלה עוגיות מבצק חמאה פריך על בסיס חלב, פשוטות להכנה ומאוד טעימות, שאפשר לקשט בברכה כתובה או קישוט סוכר פשוט ומהמם
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    151
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 150.7 קק״ל 3013.4 קק״ל
    פחמימות 19.5 גרם 390.6 גרם
    שומן 8.6 גרם 171.2 גרם
    נתרן 41.3 מ״ג 825.6 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 36.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.1 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 99.1 גרם
    כולסטרול 24.9 מ״ג 497.4 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 159.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 23.1 מ״ג 461.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    151
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 150.7 קק״ל 3013.4 קק״ל
    פחמימות 19.5 גרם 390.6 גרם
    שומן 8.6 גרם 171.2 גרם
    נתרן 41.3 מ״ג 825.6 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 36.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.1 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 99.1 גרם
    כולסטרול 24.9 מ״ג 497.4 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 159.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 23.1 מ״ג 461.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור

עוגיות מבצק חמאה פריך על בסיס חלב. אם רוצים לקשט בברכה כתובה מוותרים על פיזור הסוכר לפני האפייה.  אחרי האפייה והקירור מעטרים את העוגיות המוכנות בג’לי עם צבע מאכל, שמיועד לכתיבה (להשיג בחנויות מתמחות).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
  2. מנפים קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם 1/2 כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה, כדי לקבל מרקם נוח לעבודה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  6. קורצים בעזרת חותכן חמסה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים סוכר מעל ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות חמסה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות