עוגיות מלוחות מגולגלות ללא גלוטן במילוי פסטו

גם לכם כמו לאסי רוז יש שעות של דגדוג בבטן, שקורא ומהדהד לנשנוש מלוח? עוגיות מלוחות מגולגלות ללא גלוטן במילוי פסטו או כל מלית אחרת הן פתרון מצוין לשעות הללו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מגולגלות תמיד יזכירו לי בית, משפחה ואת ימי שישי בצהריים.

הן תמיד יזכירו לי את סבתא אסתר שלי ואת התנועות שלה במטבח.

כשנותנים ביס בעוגיות המופלאות הללו המנגינה מתחילה להתנגן בראש, המנגינה הזו היא שילוב של סירים מבעבעים, “פריד אל עטראש” ברקע וצמידים מרוקאים רוקדים על ידיים שמרדדות בצק.

סבתא אסתר שלי גדלה בבית ששלטו בו שני מטבחים עיקריים, מטבח יווני סלוניקאי ומטבח מצרי, השילוב של המטבחים עם המטבח הארץ ישראלי יצרו את המגולגלות תמרים קינמון המושלמות ביקום.

כשהצליאק שלי התגלה הרגשתי צורך עז לקבל חיבוק מסבתא אסתר שלי, לצערי החיבוק מגיע רק דרך האוכל אבל הוא מספק ומלא בזכרונות מתוקים.

הפעם בחרתי לקחת את המטבח הצנוע והמלא בשפע של סבתא שלי ולתת לו את הצד שלי בסיפור, אחרי הכל אני קרויה על שמה:)

את בצק המגולגלות ללא גלוטן פיצחתי בקלות והוא אחד הבצקים הטעימים והמהנים לעבודה.

החלטתי הפעם למלא אותו בטעמים שונים, ולעשות לו “טייק אוף” שכולו שלי למגולגלות של סבתא אסתר.

המגולגלות שלי ממולאות בפסטו. כזו אני. אוהבת נישנושים מלוחים, חוצפנים, עם טעמים עוצמתיים ומלאי נוכחות.

הן יקסימו אתכם ויקחו אתכם למסע מרתק בין טעמים, תרבויות, מרקמים ושמחה משפחתית.

אלה עוגיות של התאהבות ממבט ראשון, מפנקות את כולם והופכות להיות חלק מהבית ומהמשפחה.

כל שנותר הוא לחמם תנור, לגלגל עוגיות ולשמוע את המוזיקה הנעימה והממכרת שיש בביס שלהן.

ימי משפחה מאושרים.

מצרכים

בצק

אופציות למילוי (אם רוצים ניתן להחליף את הפסטו ב- טפנד זיתים/ פטה/ פרמז'ן מגורד/ ממרח עגבניות מיובשות וכו'...)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה. 
  2. מכינים את קערית המילוי מראש, מערבבים את הפסטו עם הטחינה והמלח ומניחים בצד. 
  3. מערבבים בקערה את הביצים, שמן קוקוס ומלח לבלילה רטובה ואחידה, מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד שנוצרים גושי בצק דביקים ורטובים (אני ממליצה לעבוד עם מזלג ולא עם מטרפה עד לשלב זה). כאשר נוצרים פירורים קטנים ודביקים של בצק יוצרים עם הידיים כדור בצק אלסטי ואחיד. 
  4. חותכים את כדור הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק של בצק בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך. מומלץ לרדד את הבצק לעובי אחיד ודק (כמה שיותר מותאם לגודל נייר האפייה). 
  5. מורחים את המלית על כל שטח פני הבצק.
  6. מזיזים את קצוות הבצק הקרובים אלינו ומגלגלים בעדינות ובידיים נקיות את הבצק. יוצרים גליל בצק ומעבירים אותו בעדינות לתבנית האפייה.
  7. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של אצבע בעזרת סכין חדה ולא משוננת. מומלץ לחתוך בתנועות קטנות ועדינות ולא בתנועות חזקות שימעכו את הבצק. 
  8. חוזרים על פעולת הרידוד, מריחה, גילגול וחיתוך עם המחצית השנייה של הבצק ואופים 15-20 דקות או עד שהבצק משחים ונהיה חום וקשה למגע. 
  9. מוציאים מהתנור ומצננים מעט, עוברים שוב עם הסכין בין כל חתך ומחלצים את העוגיות מהתבנית.
  10. מי שאוהב עוגיות יבשות מאוד ניתן להשכיב את העוגיות על רשת התנור ולאפות אותן למשך 3 -5 דקות נוספות. 

הערות

  • בחירת המילוי היא שלכם, שימו לב שהמילוי לא יהיה מאוד מלוח או חזק מפני שאנו מגלגלים אותו אחד על השני לא מעט פעמים ואם טעמו יהיה עז אז העוגייה תהיה עם טעמים עזים עוד יותר.
  • שימו לב נערבב כל תוספת שנבחר (במקום הפסטו) עם הטחינה.
  • איך טוחנים קמח שיבולת שועל בבית: מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס שיבולת שועל וטוחנים עד לקבלת מרקם של קמח דק דק ואוורירי, ניתן לשמור בצנצנת בארון או במקרר עד כחודש.
  • ניתן לשמור את העוגיות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 42.3 קק״ל 1057.7 קק״ל
פחמימות 0.6 גרם 15.7 גרם
שומן 4.0 גרם 100.9 גרם
נתרן 138.4 מ״ג 3460.7 מ״ג
חלבון 1.0 גרם 25.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.3 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 26.1 גרם
כולסטרול 20.3 מ״ג 506.4 מ״ג
סידן 4.2 מ״ג 105.6 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 3.9 מ״ג
אשלגן 10.5 מ״ג 263.7 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    מרב

    נשמע ממש מסקרן, כדי ל”טבען” את הבצק, האם יתאים כף רסק תפוחים במקום הביצה? או שזה ישפיע על הפריכות? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן, אפשר יבהחלט. אפשר גם טחינה. בהצלחה (:

הצג עוד