עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

קבלו מתכון מעולה של עוגיות שוקולד מושחתות לפסח - עוגיות עמוסות בשוקולד שנמסות בפה, עם טריק קטן שהופך אותן למושחתות במיוחד
קבלו מתכון מעולה של עוגיות שוקולד מושחתות לפסח - עוגיות עמוסות בשוקולד שנמסות בפה, עם טריק קטן שהופך אותן למושחתות במיוחד
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    191
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 191.1 קק״ל 3822.0 קק״ל
    פחמימות 25.0 גרם 500.1 גרם
    שומן 9.3 גרם 186.2 גרם
    נתרן 71.2 מ״ג 1423.7 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 55.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.2 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 107.0 גרם
    כולסטרול 50.0 מ״ג 999.7 מ״ג
    סידן 19.8 מ״ג 395.1 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 33.6 מ״ג
    אשלגן 182.5 מ״ג 3649.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    191
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 191.1 קק״ל 3822.0 קק״ל
    פחמימות 25.0 גרם 500.1 גרם
    שומן 9.3 גרם 186.2 גרם
    נתרן 71.2 מ״ג 1423.7 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 55.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.2 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 107.0 גרם
    כולסטרול 50.0 מ״ג 999.7 מ״ג
    סידן 19.8 מ״ג 395.1 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 33.6 מ״ג
    אשלגן 182.5 מ״ג 3649.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור

עוגיות שוקולד נמסות בפה בטעם של חטא מתוק. כדי שהעוגיות ייראו עמוסות בהמון שוקולד, מומלץ לטבול את כדורי הבצק (לפני האפייה) בקערית עם שוקולד צ’יפס – העוגיות ייראו הרבה יותר שוקולדיות, מזמינות ומגרות. להכנת העוגיות מומלץ להשתמש בקמח מצה לאפייה שטחון דק-דק (ממש נראה כמו קמח רגיל). אם אתם לא משיגים אותו, אפשר להחליף ב- 2 כפות שטוחות קמח מצה + 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  3. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ’יפס.
  5. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
  6. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערות

  • לעיצוב נוח של עוגיות אחידות בגודלן אני משתמשת בכף גלידה קפיצית. פשוט ממלאים את הכף בבלילה ולוחצים את הקפיץ מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה – בלי נזילות וטפטופים, ועם עוגיות עגולות בגודל זהה, כמו בקונדיטוריה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    איציק מה

    בקמח מצה יש גלוטן!!!!! לא כשר לפסח????

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, קמח מצה הוא קמח שנעשה ממצות (פשוט טוחנים מצות) ובמצות יש גלוטן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות