עוגיות שוקולד-שוקולד-שוקולד. כבר אמרנו שוקולד?

אייל רווח תהה האם יש דבר כזה "יותר מדי שוקולד?" ואתם מרוויחים! עוגיות נימוחות ומושחתות משלושה סוגי שוקולד שונים שמעניקות להן טעם עשיר ועמוק
אייל רווח תהה האם יש דבר כזה "יותר מדי שוקולד?" ואתם מרוויחים! עוגיות נימוחות ומושחתות משלושה סוגי שוקולד שונים שמעניקות להן טעם עשיר ועמוק
  • אייל רווח
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    198
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.0 קק״ל 3961.0 קק״ל
    פחמימות 26.8 גרם 536.0 גרם
    שומן 9.6 גרם 192.8 גרם
    נתרן 100.7 מ״ג 2014.1 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 51.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 29.7 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 117.0 גרם
    כולסטרול 31.0 מ״ג 619.9 מ״ג
    סידן 14.8 מ״ג 296.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 96.9 מ״ג 1938.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    198
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.0 קק״ל 3961.0 קק״ל
    פחמימות 26.8 גרם 536.0 גרם
    שומן 9.6 גרם 192.8 גרם
    נתרן 100.7 מ״ג 2014.1 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 51.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 29.7 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 117.0 גרם
    כולסטרול 31.0 מ״ג 619.9 מ״ג
    סידן 14.8 מ״ג 296.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 96.9 מ״ג 1938.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

יש לי המון מתכונים לעוגיות שוקולד, אבל אני אוהב למתוח את הגבולות ולבדוק האם יש דבר כזה ״יותר מידי שוקולד״?

הסיבה שקראתי לעוגיות האלו שוקולד-שוקולד-שוקולד היא שהן מכילות 3 סוגים של שוקולד: כמות מכובדת של קקאו, שוקולד 70% קצוץ שנמס אל תוך הבצק באפייה ושוקולד צ׳יפס שיוצרים עוד מרקם שוקולדי לעוגייה. בקיצור- שחיתות של שוקולד. למה שוקולד קצוץ וגם שוקולד צ׳יפ?

שוקולד צ׳יפ מתנהג אחרת באפייה בהשוואה לשוקולד רגיל. הוא מתרכך אך שומר על הצורה שלו. בניגוד לשוקולד מריר רגיל שפשוט נמס.

את השוקולד המריר קצצתי בעזרת סכין, אבל אפשר בהחלט לעשות את זה בצורה בטוחה יותר במעבד מזון. כמו כן, אפשר להחליף את השוקולד בסוג מריר פחות כמו 55% לקבלת עוגייה מתוקה יותר.

את הבצק צריך לקרר מעט לפני שעושים את הכדורים. במידה והשארתם אותו יותר זמן מהנדרש בקירור, צריך לתת לו קצת זמן להתרכך בחזרה.

אני תמיד שם כפפות כאשר אני מגלגל עוגיות. ככה הבצק מתחמם פחות והחמאה לא נמסה והידיים נשארות נקיות.

אפשר להקפיא את הכדורים אם לא אופים ישר, או אופים רק חלק. אך יש להפשיר אותם לפני האפייה.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים בקערת מיקסר את החמאה, המלח והסוכרים (לבן וחום) ומעבדים עם וו גיטרה. מתחילים במהירות נמוכה ועולים למהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה ללא גושים של חמאה.
  2. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את הביצה, תמצית הוניל והמייפל.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה.
  4. כאשר התערובת במיקסר התאחדה, מוסיפים לה את תערובת היבשים ומערבבים עד שמתאחד ועוצרים את המיקסר (יש להיזהר לא לעבד את התערובת יותר מידי זמן מהנדרש).
  5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשוקולד צ׳יפ למיקסר ומעבדים במהירות נמוכה עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
  6. מעבירים את בצק העוגיות למקרר לכ-15 דקות.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. לאחר שהבצק התקרר מעט והתייצב, יוצרים כ-20 כדורים קטנים ומסדרים אותם במרווח אחד מהשני על תבנית אפייה עם נייר אפייה או משטח סיליקון.
  9. אופים כ-15 דקות. מוצאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר על המגש.
  10. לאחר שהתקררו שומרים בקופסא אטומה. העוגיות הכי טובות ביום האפייה אך הן יכולות להישמר כ-4 ימים מחוץ למקרר.

    עוגיות שוקולד-שוקולד-שוקולד. צילום: אייל רווח
    עוגיות שוקולד-שוקולד-שוקולד. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות שוקולד-שוקולד-שוקולד. כבר אמרנו שוקולד?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    יפעת בנאדו-גורנשטיין

    העוגיות נראות מוש!!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות