עוגיות שיבולת שועל, טחינה ותמרים שכייף לכרסם בדרך לבית הספר

פעם, כשהיינו ילדים, היינו רצים לאוטובוס הצהוב של המועצה עם כריך גבינה צהובה שהתנפנף והתפרק לנו בדרך. והיום? היום הכי כייף לקחת עוגיית בריאות שיש בה הכל! (את הפירורים יאכלו הציפורים)
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את הקוואקר, הקמח, הסוכר, התמרים, המלח, הוניל ואבקת האפיה.
  3. טורפים את הביצים ומוסיפים גם אותן לקערה, מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
  5. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים של תערובת העוגיות. חשוב לשמור על רווחים גדולים בין העוגיות, כי הן מתרחבות באפייה (מקסימום 3 תלוליות לרוחב תבנית תנור סטנדרטית ו-4 עוגיות לאורך, לא יותר). עם גב של כף משתטחים טיפה את העוגיות.
  6. אופים בערך 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות (זה לא הזמן לעשות דברים אחרים, כדאי להשגיח על העוגיות).
  7. מקררים את העוגיות ושומרים אותן בכלי אטום.

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 40 מנות
קלוריות 58.1 קק״ל 2322.9 קק״ל
פחמימות 6.0 גרם 241.5 גרם
שומן 3.1 גרם 123.8 גרם
נתרן 31.5 מ״ג 1260.6 מ״ג
חלבון 1.5 גרם 58.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 20.5 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 22.2 גרם
כולסטרול 25.4 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 13.2 מ״ג 529.8 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 18.0 מ״ג
אשלגן 29.0 מ״ג 1158.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 8.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (17)

    Avatar
    לוי צביה

    היי! האם אפשרי עם שיבולת שועל עבה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי צביה,
      עדיף להשתמש בשיבולת שועל דקה כמו במתכון.

    Avatar
    רחלי

    היי, האם ניתן להמיר את התמרים המגולענים בממרח תמרים קנוי? ואם כן איזה כמות להוסיף?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, ממרח תמרים קנוי הרבה יותק מתוק מתמרים מגולענים משום שיש בו תוספת סוכר ואז העוגיות עלולות לצאת מתוקות מדי. מה גם שמטרת התמרים המגולענים היא לתת מרקם נוסף לעוגיות כך שבמקרה הזה לא מומלץ להשתמש בממרח תמרים. את התמרים אפשר להמיר בצימוקים או כל פרי יבש אחר שאוהבים (ולחתוך גס).

    Avatar
    קרן בן פורת

    היי, אפשר להחליף את הסוכר הדבש או סילאן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף את הסוכר בדבש או בסילאן (על כוס אחת של סוכר יש להשתמש ב3/4 כוס דבש או סילאן).

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody