עוגיות שיבולת שועל, טחינה ותמרים שכייף לכרסם בדרך לבית הספר

פעם, כשהיינו ילדים, היינו רצים לאוטובוס הצהוב של המועצה עם כריך גבינה צהובה שהתנפנף והתפרק לנו בדרך. והיום? היום הכי כייף לקחת עוגיית בריאות שיש בה הכל! (את הפירורים יאכלו הציפורים)
פעם, כשהיינו ילדים, היינו רצים לאוטובוס הצהוב של המועצה עם כריך גבינה צהובה שהתנפנף והתפרק לנו בדרך. והיום? היום הכי כייף לקחת עוגיית בריאות שיש בה הכל! (את הפירורים יאכלו הציפורים)
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    73
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 73.0 קק״ל 2919.3 קק״ל
    פחמימות 8.2 גרם 326.9 גרם
    שומן 3.3 גרם 133.6 גרם
    נתרן 42.6 מ״ג 1705.4 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 83.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 23.4 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 13.6 מ״ג 542.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 17.0 מ״ג
    אשלגן 29.7 מ״ג 1189.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    73
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 73.0 קק״ל 2919.3 קק״ל
    פחמימות 8.2 גרם 326.9 גרם
    שומן 3.3 גרם 133.6 גרם
    נתרן 42.6 מ״ג 1705.4 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 83.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 23.4 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 13.6 מ״ג 542.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 17.0 מ״ג
    אשלגן 29.7 מ״ג 1189.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את הקוואקר, הקמח, הסוכר, התמרים, המלח, הוניל ואבקת האפיה.
  3. טורפים את הביצים ומוסיפים גם אותן לקערה, מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
  5. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים של תערובת העוגיות. חשוב לשמור על רווחים גדולים בין העוגיות, כי הן מתרחבות באפייה (מקסימום 3 תלוליות לרוחב תבנית תנור סטנדרטית ו-4 עוגיות לאורך, לא יותר). עם גב של כף משתטחים טיפה את העוגיות.
  6. אופים בערך 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות (זה לא הזמן לעשות דברים אחרים, כדאי להשגיח על העוגיות).
  7. מקררים את העוגיות ושומרים אותן בכלי אטום.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות שיבולת שועל, טחינה ותמרים שכייף לכרסם בדרך לבית הספר

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    hadas dali- hain

    יצא מעולה!! הילדים ממש אהבו. פשוטות וטעימות

תגובות (37)

Avatar

    Avatar
    מ.י

    הכנתי את זה טיבעוני במקום ביצים שמתי בננה רכה ויצא פשוט מושלםם

    Avatar
    מיכל

    יש אפשרות להוסיף סילאן במקום התמרים עצמם?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, לא במקרה הזה. יש להשתמש בתמרים. בהצלחה!

    Avatar
    אורלי בינדר

    אפשר להחליף את קמח כוסמין? ולאיזה קמח אחר? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      קמח כוסמין לבן ניתן להמיר בקמח לבן רגיל באותה הכמות. יתכן וכמות הנוזלים במתכון תשתנה, לכן יש להוסיף את הנוזלים לאט ובזהירות תוך כדי לישה עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות