עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס

טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
  • קרין גורן
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    733
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 732.5 קק״ל 8790.4 קק״ל
    פחמימות 69.4 גרם 832.5 גרם
    שומן 46.9 גרם 563.1 גרם
    נתרן 114.8 מ״ג 1377.7 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 99.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 29.4 גרם 352.4 גרם
    כולסטרול 166.6 מ״ג 1999.5 מ״ג
    סידן 229.9 מ״ג 2759.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 347.0 מ״ג 4163.5 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    733
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 732.5 קק״ל 8790.4 קק״ל
    פחמימות 69.4 גרם 832.5 גרם
    שומן 46.9 גרם 563.1 גרם
    נתרן 114.8 מ״ג 1377.7 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 99.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 29.4 גרם 352.4 גרם
    כולסטרול 166.6 מ״ג 1999.5 מ״ג
    סידן 229.9 מ״ג 2759.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 347.0 מ״ג 4163.5 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
30 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


בצק האלפחורס בתחתית

ציפוי תחתית

מוס שוקולד הלבן וקוקוס

ציפוי וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה. שוברים את השוקולד לקוביות.
  2. מכינים את התחתית: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
  3. מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. בעזרת פלטה משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
  6. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ריבת החלב והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
  7. מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)..
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Liron Bracha

    עוגה מושלמתתתתת

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    אורה

    שאלה, מכמה תשובות שעניתם פה, האם יתכן שהעוגה הזאת מתאימה ליומיים במקרר בלבד? זאת אומרת שמעבר לכך היא לא תהיה אכילה או מה? לא ברור לי העניין. אני מדברת לאחר ההכנה ולילה במקפיא וכו’.. מה הלאה? אני מעוניינת שהיא תתאים לי לימי החג ואם ישאר אז למשך השבוע במקרר, מה אין אפשרות כזאת? אשמח לתשובה.

      Avatar
      מערכת Foody

      הי אורה. אם את צריכה את העוגה לתקופה כה ארוכה, עדיף לשמור אותה במקפיא.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות