עוגת בוואריה נוסטלגית ברוטב שוקולד ותותים

רחלי קרוט מכינה את אחד הקינוחים הכי נוסטלגיים: עוגת בוואריה ברוטב שוקולד ובעיטור תותים טריים. קינוח משגע וקל להכנה שלא תוכלו להפסיק ליישר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

קרם

  • 2
    כוסות או 480 מ"ל חלב 3%
  • 6 ביצים L
  • 1
    שקית או 20 גרם אבקת ג’לטין
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כפית תמצית וניל

בסיס

  • 60
    גרם או 1/4 חבילה פתי בר וניל
  • 1 כוס חלב 3%

עיטור

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 10 תותים בינוניים

אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  2. שמים בסיר את החלב, החלמונים, הג’לטין, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים עד שהבלילה אחידה. מבשלים על להבה בינונית ותוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של מעדן חלב. מסננים ומניחים לתערובת להצטנן במשך 30 דקות.
  3. מקציפים את החלבונים במיקסר עם עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים לקרם החלב.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה, באותה קערת המיקסר, עד שנוצרת קצפת יציבה, ומקפלים גם אותה לבלילה.
  5. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומרפדים את תחתית התבנית.
  6. יוצקים מעל את הקרם ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  7. לקראת ההגשה מכינים את העיטור: חותכים את התותים לקוביות. ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מזלפים את השוקולד על העוגה ומפזרים את התותים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 9 מנות
קלוריות 322.1 קק״ל 2898.8 קק״ל
פחמימות 37.5 גרם 337.8 גרם
שומן 14.3 גרם 128.9 גרם
נתרן 122.8 מ״ג 1104.9 מ״ג
חלבון 12.0 גרם 107.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 10.4 גרם
שומן רווי 7.5 גרם 67.3 גרם
כולסטרול 189.3 מ״ג 1703.6 מ״ג
סידן 120.4 מ״ג 1083.5 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 15.5 מ״ג
אשלגן 263.7 מ״ג 2373.4 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 9.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (4)

    jenny salomon

    גירסה כשרה לפסח

    מערכת Foody

    עם הטחינה והתבלינים

    מערכת Foody

    פעם ראשונה שאני מכינה מתכון של עוגה ותראו מה יצא לי. כולם ליקקו את האצבעות

הצג עוד

תגובות (2)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody