עוגת בייגלה עשירה בשכבות בכמה מרקמים

קרין גורן מארחת את אבישג שאר ישוב והן מכינות יחד עוגת בייגלה מושחתת במיוחד שמשלבת כמה מרקמים שונים וחגיגה גדולה בפה. בשביל הביס המושלם צריך להשקיע!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    28

מצרכים

שכבת בסיס הבייגלה

שכבת טופי קרמל

שכבת מוס שוקולד מריר וחמאת בוטנים

שכבת הקצפת

שכבת גנאש השוקולד

לקישוט

לרכישת התבנית

אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הבסיס עם הבייגלה: מצפים תחתית של רינג קוטר 20 בניילון נצמד ומניחים על מגש יציב שיכול להיכנס למקפיא (מומלץ לצפות בשקף את השוליים). אם אתם משתמשים בתבנית, פשוט רפדו את התחתית בנייר אפייה.
  2. במעבד מזון טוחנים את הבייגלה לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה (מומלץ להיעזר בתחתית של כוס) מעבירים להקפאה.
  4. מכינים את שכבת טופי הקרמל: מחממים על אש בינונית במחבת את הסוכר והגלוקוזה עד לקבלת גוון קרמל (כדאי מידי פעם לערבב עם כף עץ).
  5. מוסיפים את השמנת ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר (ניתן גם לחמם את השמנת כדקה במיקרוגל ולמזוג בזרזיף דק ובזהירות אל המחבת עם הקרמל).
  6. מערבבים בעזרת כף מעץ ומבשלים על להבה בינונית (לעיתים נוצרים גושים, יש להמשיך ולערבב עד שהגושים נמסים לתוך התערובת).
  7. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים בבישול עוד 3-4 דקות לקבלת מרקם אחיד. מצננים מספר דקות.
  8. מוציאים את שכבת הבסיס מהמקפיא ומפזרים על גבי שכבת הבייגלה את הבוטנים החצויים.
  9. מוזגים על הבוטנים את הטופי קרמל ומחזירים להקפאה.
  10. מכינים את שכבת מוס השוקולד: ממיסים במיקרו בקערה את השוקולד המריר, שוקולד החלב, חמאת הבוטנים והחמאה (בפולסים של כ-30 שניות, מערבבים עד לקבלת נוזל אחיד). מצננים לטמפ’ החדר.
  11. מקציפים במיקסר את השמנת לקצפת רכה! (היזהרו שלא להקציף יותר מידי).
  12. מעבירים 1/3 מתערובת השוקולד אל השמנת המוקצפת ומקפלים עם מרית .מוסיפים אץת 2/3 הנותרים מהשוקולד לקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
  13. שופכים את מוס השוקולד ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים להקפאה.
  14. מכינים את הגנאש: מעבירים לקערה את השוקולד המריר.
  15. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
  16. מצננים את הגנאש 2-3 דק ושופכים על מוס השוקולד בשכבה אחידה. מעבירים להקפאה של 8 שעות.
  17. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, חמאת הבוטנים, פודינג הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  18. מעבירים בעזרת כף תלוליות מהקצפת למרכז העוגה.
  19. מחלצים את העוגה הקפואה מהרינג (מומלץ לעבור עם מגבת חמה על השוליים החיצוניים של התבנית) ומקשטים בשברי חטיפים ובייגלה (לא חובה) ומגישים.
עוגת בייגלה
עוגת בייגלה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 857.6 קק״ל 6860.7 קק״ל
פחמימות 46.9 גרם 375.1 גרם
שומן 73.4 גרם 587.0 גרם
נתרן 264.9 מ״ג 2119.0 מ״ג
חלבון 8.9 גרם 70.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.3 גרם
שומן רווי 41.3 גרם 330.3 גרם
כולסטרול 189.9 מ״ג 1519.3 מ״ג
סידן 97.6 מ״ג 780.9 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 193.4 מ״ג 1546.9 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    מעיין ד.

    שלום. כמה זמן העוגה נשמרת?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, העוגה תשמר בקרור עד שלושה ימים. כדאי לשמור בכלי אטום.

    Avatar
    ספיר רחמני

    היי , אם אכין את העוגה בתבנית של 26 סמ האם היא תצא בסדר או שעדיף 24 סמ ?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר גם בתבנית 24. בהצלחה (:

    Avatar
    גל

    שאלה קטנה..איפה מאחסנים את העוגה במקרר או במקפיא?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, רצוי לאחסן את העוגה במקרר. אם תשאר עוגה….(:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody