מה עושים עם בננות בשלות מדי? עוגת בננות עם חמאת בוטנים וריבה!

הבננות בשלות מדי? זה זמן מצוין להכין עוגת בננות. עידית נרקיס כ"ץ משדרגת את עוגת הבננות ומוסיפה אליה ריבה וחמאת בוטנים. עוגה מושלמת לצד הקפה וגם בלעדיו
הבננות בשלות מדי? זה זמן מצוין להכין עוגת בננות. עידית נרקיס כ"ץ משדרגת את עוגת הבננות ומוסיפה אליה ריבה וחמאת בוטנים. עוגה מושלמת לצד הקפה וגם בלעדיו
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4022
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4021.8 קק״ל 4021.8 קק״ל
    פחמימות 530.1 גרם 530.1 גרם
    שומן 178.0 גרם 178.0 גרם
    נתרן 2617.7 מ״ג 2617.7 מ״ג
    חלבון 81.3 גרם 81.3 גרם
    סיבים תזונתיים 25.9 גרם 25.9 גרם
    שומן רווי 22.7 גרם 22.7 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 339.1 מ״ג 339.1 מ״ג
    ברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    אשלגן 2890.4 מ״ג 2890.4 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4022
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4021.8 קק״ל 4021.8 קק״ל
    פחמימות 530.1 גרם 530.1 גרם
    שומן 178.0 גרם 178.0 גרם
    נתרן 2617.7 מ״ג 2617.7 מ״ג
    חלבון 81.3 גרם 81.3 גרם
    סיבים תזונתיים 25.9 גרם 25.9 גרם
    שומן רווי 22.7 גרם 22.7 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 339.1 מ״ג 339.1 מ״ג
    ברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    אשלגן 2890.4 מ״ג 2890.4 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור

בננות בשלות מדי, בואו נדבר על זה רגע.
בננות בשלות מדי, אלא אם כן אתם מהמוזרים האלו, שאוהבים אותן רכות מדי, טובות רק לשימוש יד שנייה בשייק, עוגות, במאפינס, בגלידה ביתית וכו’…

אני אוהבת להכין עם הבננות הבשלות מדי שלי, עוגת בננות.
וכשאני מכינה עוגת בננות, אני שוברת בכל פעם את הראש איך להמציא את עצמי או את העוגה מחדש.  להוסיף שוקולד? הכי בנאלי; עם קפה? עשיתי כבר; עם מייפל? תמיד אני נזכרת כבקבוק המייפל שלי כמעט ריק.
גירדתי את המאחורה של המוח שלי ונזכרתי בשילוב הקלאסי האמריקאי של חמאת בוטנים וריבה.

לפעמים כשאני אוכלת כזה כריך עם חלה, אני מוסיפה לו עיגולי בננה והשילוב בין השלושה פשוט מושלם. הפכתי את הכריך הזה לעוגה והוספתי לחגיגה גם דבש שנותן מתיקות נהדרת וביחד עם הסוכר החום עושה מתיקות מיוחדת במינה. עוגה מושלמת לסוף שבוע חורפי!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תבנית אינגליש קייק ללחם


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית לחם (ראו הערות) בנייר אפייה ומשמנים.
  2. מועכים את הבננות בקערה גדולה ומוסיפים את השמן, הביצים, הסוכר החום, הדבש ואת חמאת הבוטנים. משתמשים במטרפה גדולה וטורפים היטב. חשוב לוודא שאין גושים גדולים מדי של בננה או חמאת בוטנים.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ואת המלח ומערבבים בעזרת לקקן או כף עד לקבלת בלילה אחידה והומוגנית.
  4. מעבירים חצי מהבלילה לתבנית שריפדנו מראש ומניחים על הבלילה 2-3 כפות ריבה ומשיישים אותה מעט אל תוך העוגה (בעזרת כף או קיסם כך שהריבה תתערבב מעט עם הבלילה אבל לא מאוד). מוסיפים את החצי הנותר של הבלילה וגם עליה מניחים 2-3 כפות ריבה ומשיישים מעט לתוך הבלילה.
  5. אופים בין 45-60 דקות (מאוד תלוי בתנור ובגודל התבנית) עד שהחלק העליון קצת משחים וקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

הערות

  • התבנית הקלאסית לעוגת בננה היא תבנית לחם, שהיא רחבה יותר וקצרה יותר מאינגליש קייק רגילה ו מידותיה הן בד"כ 23X13X8 ס"מ. אני ממליצה להחזיק אחת כזו בבית ואם אין - אפשר לחלק את העוגה לשתי תבניות אינגליש קייק רגילות (לא חד פעמיות). שימו לב שתצא עוגה יותר נמוכה וזמן האפייה יתקצר - עקבו אחרי העוגה בעודה נאפית בתנור.
  • כדאי לשמן את כוס המדידה לפני שמודדים את הדבש, כך הוא יצא ממנה באופן חלק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה עושים עם בננות בשלות מדי? עוגת בננות עם חמאת בוטנים וריבה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות