רקע ברימאג

עוגת גבינה בסיר ג’חנון של קרין גורן

אין חג שבו קרין לא מחדשת לנו ומרגשת אותנו. בכל חג היא ממציאה את עוגת הגבינה מחדש, והפעם הפטנט הוא מתימן. עוגת גבינה אפויה רכה, גבוהה ועננית בסיר ג'חנון
אין חג שבו קרין לא מחדשת לנו ומרגשת אותנו. בכל חג היא ממציאה את עוגת הגבינה מחדש, והפעם הפטנט הוא מתימן. עוגת גבינה אפויה רכה, גבוהה ועננית בסיר ג'חנון
  • קרין גורן
שמרו
כשר
47 דירגו [ציון 4]

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    3742
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3742.2 קק״ל 3742.2 קק״ל
    פחמימות 437.3 גרם 437.3 גרם
    שומן 169.8 גרם 169.8 גרם
    נתרן 17395.1 מ״ג 17395.1 מ״ג
    חלבון 119.7 גרם 119.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרם
    שומן רווי 89.6 גרם 89.6 גרם
    כולסטרול 2136.9 מ״ג 2136.9 מ״ג
    סידן 1714.3 מ״ג 1714.3 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 1301.7 מ״ג 1301.7 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    3742
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3742.2 קק״ל 3742.2 קק״ל
    פחמימות 437.3 גרם 437.3 גרם
    שומן 169.8 גרם 169.8 גרם
    נתרן 17395.1 מ״ג 17395.1 מ״ג
    חלבון 119.7 גרם 119.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרם
    שומן רווי 89.6 גרם 89.6 גרם
    כולסטרול 2136.9 מ״ג 2136.9 מ״ג
    סידן 1714.3 מ״ג 1714.3 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 1301.7 מ״ג 1301.7 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור

לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
47 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים



באנר שבועות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. מרפדים תחתית סיר ג’חנון בעיגול של נייר אפייה. מרפדים את דופנות הסיר ברצועות נייר אפייה ומשמנים אותן בתרסיס שמן בנדיבות (לקבלת דפנות ממש לבנות לעוגה עוטפים את הסיר מבחוץ בנייר אלומיניום עבה).

    משמנים את התבנית היטב
    משמנים את התבנית

  3. טורפים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, גרידת הלימון, הקורנפלור והפודינג לתערובת אחידה ללא גושים. משך הערבוב כחצי דקה.

    טורפים את המרכיבים בקערה
    טורפים את המרכיבים

  4. מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר, 5 דקות במהירות גבוהה (מוסיפים את כל כמות הסוכר מההתחלה).
  5. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה, מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד.

    מקפלים יחד את שתי התערובות
    מאחדים בין שתי התערובות

  6. משטחים את הבלילה בסיר הג’חנון.
  7. מניחים תבנית תנור עמוקה בשליש התחתון של התנור ויוצקים אליה 2 כוסות מים רותחים (לא יותר מ־2 כוסות, אחרת העוגה תצא לא אפויה מספיק, המים אמורים להתאדות לגמרי כבר אחרי חצי שעה).
  8. מניחים את סיר הג’חנון בתוך התבנית עם המים, שיטבול במים.
  9. אופים בשני שלבים - 15 דקות ראשונות ב־220 מעלות עד להזהבה קלה, ואז מנמיכים ל־150 מעלות ואופים עוד שעה.
  10. אחרי 40 דקות בערך העוגה כבר שחומה, אבל תאמינו לי שהיא עדיין לא אפויה. כדי שלא תישרף מלמעלה - מניחים מעליה ריבוע נייר אלומיניום באופן רופף.
  11. העוגה תעלה מאוד באפייה וזה בסדר - תנו לה, אל תיבהלו, היא תרד חזרה לגובה המקורי.
  12. מוציאים מייד את העוגה הגבוהה בטירוף מהתנור (לא צריך לתת לה להתקרר בו), בתוך 10 דקות היא תרד לאט וזה בסדר.
  13. מקררים לגמרי על השיש ומעבירים ללילה במקרר.
  14. לחילוץ - מעבירים סכין בין העוגה לסיר לוודא שהיא השתחררה לגמרי. מכסים את הסיר בתחתית קרטון עגולה, הופכים כך שהקרטון כלפי מטה. מסירים את הסיר ומקלפים את נייר האפייה. מניחים צלחת הגשה לא כבדה מלמעלה והופכים שוב.
    אהרוני וקרין עם עוגת גבינה בסיר ג'חנון
    חג שמח! צילום: שי נייבורג

     

    לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה בסיר ג’חנון של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (96)

Avatar

    Avatar
    תהילה

    היי העוגה מושלמת אפשר להחליף את השמנת החמה הגבינות ניו יורק ??

      Avatar
      Foody team

      היי תהילה, לא מומלץ

    Avatar
    שרון חיוט

    היי, אפשרי בטוסטר אובן להכין את העוגה?

      Avatar
      Foody team

      היי שרון, אפשרי, שתפי אותנו איך יצא!

    Avatar
    קנדלקר ליז

    התנור אמור להיות על חימום למטה למעלה או טורבו??

      Avatar
      Foody team

      היי ליז, חימום עליון ותחתון עם מאוורר- כלומר טורבו

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות