
עוגת גבינה ושוקולד לבן מושלמת
- מלי זיידמן
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5377.4 קק״ל 5377.4 קק״לפחמימות 734.3 גרם 734.3 גרםשומן 227.8 גרם 227.8 גרםנתרן 2749.8 מ״ג 2749.8 מ״גחלבון 149.1 גרם 149.1 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 16.2 גרםשומן רווי 134.8 גרם 134.8 גרםכולסטרול 1489.5 מ״ג 1489.5 מ״גסידן 1191.2 מ״ג 1191.2 מ״גברזל 18.5 מ״ג 18.5 מ״גאשלגן 1788.1 מ״ג 1788.1 מ״גאבץ 17.1 מ״ג 17.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל 5 שעות ו-45 דק׳
-
קלוריות5377
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5377.4 קק״ל 5377.4 קק״לפחמימות 734.3 גרם 734.3 גרםשומן 227.8 גרם 227.8 גרםנתרן 2749.8 מ״ג 2749.8 מ״גחלבון 149.1 גרם 149.1 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 16.2 גרםשומן רווי 134.8 גרם 134.8 גרםכולסטרול 1489.5 מ״ג 1489.5 מ״גסידן 1191.2 מ״ג 1191.2 מ״גברזל 18.5 מ״ג 18.5 מ״גאשלגן 1788.1 מ״ג 1788.1 מ״גאבץ 17.1 מ״ג 17.1 מ״גסגור
שבועות הוא החג של עוגות הגבינה, אבל אני לא אוהבת עוגות גבינה כבדות, עמוסות ביצים ושומן. העוגה הזו, שאצלנו בבית נקראת “העוגה של שרית”, על שם מי שהביאה אותה לראשונה אל חיינו, היא בדיוק כזאת, עשויה מגבינה חמישה אחוזי שומן ועל כן לא מותירה בפה תחושת שמנוניות כבדה ורגשות אשם. נשבעת שאף אחד לא ירגיש, היא נהדרת, מפנקת וסופר מפוארת
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-45 דק׳ | קלוריות 5377 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
1 כוס קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
65 גרם חמאה
מלית
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
3 ביצים L
-
100 גרם שוקולד לבן
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1/2 לימוןמיץ וזסט מהקליפה
ציפוי
-
2 גביעי שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
קישוט
-
דובדבנים/ אוכמניות/ תותים/ קיווי/ פטל

אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו הלישה ומעבדים במשך 3-4 דקות עד שמתקבל בצק.
- אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
- משמנים מעט את תבנית האפייה, מרדדים את הבצק לגודל התבנית, משטחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מקררים מעט.
- מכינים את המלית: בקערת המיקסר עם אביזר בחישת הקרם, ממיסים את השוקולד הלבן בדרגת חום 6. מפעילים את הטיימר למשך 10 דקות על דרגת ערבוב 1.
מפעילים את הטיימר למשך 10 דקות על דרגת ערבוב 1. צילום: נמרוד סונדרס - מוסיפים לשוקולד המומס את הגבינה הלבנה, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת הלימון ומיץ הלימון.
מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר. צילום: נמרוד סונדרס - מערבלים כדקה, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל במהירות נמוכה, עד שכל הביצים נטמעות במלית.
מוסיפים את הביצים. צילום: נמרוד סונדרס - שופכים את המלית על התחתית האפויה ואופים במשך כ-45 דקות.
שופכים את המלית על התחתית האפויה. צילום: נמרוד סונדרס - מוציאים מהתנור ומקררים במשך 15 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל.
- שופכים את הציפוי על העוגה ואופים במשך 15 דקות נוספות.
שופכים את הציפוי על העוגה. צילום: נמרוד סונדרס מיישרים את הציפוי. צילום: נמרוד סונדרס אופים במשך 15 דקות נוספות. צילום: נמרוד סונדרס - מכניסים את העוגה למקרר למשך שעה.
- אפשר לקשט בפירות טריים כמו דובדבנים, אוכמניות, תותים, קיווי ופטל.
עוגת גבינה ושוקולד לבן מהממת! צילום: נמרוד סונדרס לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו הלישה ומעבדים במשך 3-4 דקות עד שמתקבל בצק.
- אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
- משמנים מעט את תבנית האפייה, מרדדים את הבצק לגודל התבנית, משטחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מקררים מעט.
- מכינים את המלית: בקערת המיקסר עם אביזר בחישת הקרם, ממיסים את השוקולד הלבן בדרגת חום 6. מפעילים את הטיימר למשך 10 דקות על דרגת ערבוב 1.
- מוסיפים לשוקולד המומס את הגבינה הלבנה, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת הלימון ומיץ הלימון.
- מערבלים כדקה, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל במהירות נמוכה, עד שכל הביצים נטמעות במלית.
- שופכים את המלית על התחתית האפויה ואופים במשך כ-45 דקות.
- מוציאים מהתנור ומקררים במשך 15 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל.
- שופכים את הציפוי על העוגה ואופים במשך 15 דקות נוספות.
- מכניסים את העוגה למקרר למשך שעה.
- אפשר לקשט בפירות טריים כמו דובדבנים, אוכמניות, תותים, קיווי ופטל.
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
התחתית בצק צריכה לצאת כמות כ”כ קטנה?