רקע ברימאג

עוגת גבינה ושוקולד לבן מושלמת

שבועות הוא החג של עוגות הגבינה! עוגת גבינה ושוקולד לבן שלא מותירה בפה תחושת שמנוניות כבדה ורגשות אשם. עוגה נהדרת, מפנקת וסופר מפוארת
שבועות הוא החג של עוגות הגבינה! עוגת גבינה ושוקולד לבן שלא מותירה בפה תחושת שמנוניות כבדה ורגשות אשם. עוגה נהדרת, מפנקת וסופר מפוארת
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 2.5]

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 5 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    5377
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5377.4 קק״ל 5377.4 קק״ל
    פחמימות 734.3 גרם 734.3 גרם
    שומן 227.8 גרם 227.8 גרם
    נתרן 2749.8 מ״ג 2749.8 מ״ג
    חלבון 149.1 גרם 149.1 גרם
    סיבים תזונתיים 16.2 גרם 16.2 גרם
    שומן רווי 134.8 גרם 134.8 גרם
    כולסטרול 1489.5 מ״ג 1489.5 מ״ג
    סידן 1191.2 מ״ג 1191.2 מ״ג
    ברזל 18.5 מ״ג 18.5 מ״ג
    אשלגן 1788.1 מ״ג 1788.1 מ״ג
    אבץ 17.1 מ״ג 17.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 5 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    5377
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5377.4 קק״ל 5377.4 קק״ל
    פחמימות 734.3 גרם 734.3 גרם
    שומן 227.8 גרם 227.8 גרם
    נתרן 2749.8 מ״ג 2749.8 מ״ג
    חלבון 149.1 גרם 149.1 גרם
    סיבים תזונתיים 16.2 גרם 16.2 גרם
    שומן רווי 134.8 גרם 134.8 גרם
    כולסטרול 1489.5 מ״ג 1489.5 מ״ג
    סידן 1191.2 מ״ג 1191.2 מ״ג
    ברזל 18.5 מ״ג 18.5 מ״ג
    אשלגן 1788.1 מ״ג 1788.1 מ״ג
    אבץ 17.1 מ״ג 17.1 מ״ג
    סגור

שבועות הוא החג של עוגות הגבינה, אבל אני לא אוהבת עוגות גבינה כבדות, עמוסות ביצים ושומן. העוגה הזו, שאצלנו בבית נקראת “העוגה של שרית”, על שם מי שהביאה אותה לראשונה אל חיינו, היא בדיוק כזאת, עשויה מגבינה חמישה אחוזי שומן ועל כן לא מותירה בפה תחושת שמנוניות כבדה ורגשות אשם. נשבעת שאף אחד לא ירגיש, היא נהדרת, מפנקת וסופר מפוארת

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


תחתית

מלית

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו הלישה ומעבדים במשך 3-4 דקות עד שמתקבל בצק.
  2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
  3. משמנים מעט את תבנית האפייה, מרדדים את הבצק לגודל התבנית, משטחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מקררים מעט.
  4. מכינים את המלית: בקערת המיקסר עם אביזר בחישת הקרם, ממיסים את השוקולד הלבן בדרגת חום 6. מפעילים את הטיימר למשך 10 דקות על דרגת ערבוב 1.

    עוגת גבינה ושוקולד לבן5
    מפעילים את הטיימר למשך 10 דקות על דרגת ערבוב 1. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מוסיפים לשוקולד המומס את הגבינה הלבנה, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת הלימון ומיץ הלימון.

    עוגת גבינה ושוקולד לבן3
    מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר. צילום: נמרוד סונדרס

  6. מערבלים כדקה, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל במהירות נמוכה, עד שכל הביצים נטמעות במלית.

    עוגת גבינה ושוקולד לבן4
    מוסיפים את הביצים. צילום: נמרוד סונדרס

  7. שופכים את המלית על התחתית האפויה ואופים במשך כ-45 דקות.

    עוגת גבינה ושוקולד לבן7
    שופכים את המלית על התחתית האפויה. צילום: נמרוד סונדרס

  8. מוציאים מהתנור ומקררים במשך 15 דקות.
  9. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל.
  10. שופכים את הציפוי על העוגה ואופים במשך 15 דקות נוספות.
    עוגת גבינה ושוקולד לבן
    שופכים את הציפוי על העוגה. צילום: נמרוד סונדרס
    עוגת גבינה ושוקולד לבן1
    מיישרים את הציפוי. צילום: נמרוד סונדרס

    עוגת גבינה ושוקולד לבן2
    אופים במשך 15 דקות נוספות. צילום: נמרוד סונדרס

  11. מכניסים את העוגה למקרר למשך שעה.
  12. אפשר לקשט בפירות טריים כמו דובדבנים, אוכמניות, תותים, קיווי ופטל.
    עוגת גבינה ושוקולד לבן8
    עוגת גבינה ושוקולד לבן מהממת! צילום: נמרוד סונדרס

     

     

    לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה ושוקולד לבן מושלמת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    תמר רוזנטל

    התחתית בצק צריכה לצאת כמות כ”כ קטנה?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות