עוגת גבינה יפנית: כמו לאכול ענן
תהיתם אי פעם איך ההרגשה לאכול ענן? זו ההזדמנות שלכם: עוגת גבינה יפנית אוורירית וקלילה, המתאימה לאירוח או כפינוק לעצמכם. תתכוננו לקצור מחמאות
תהיתם אי פעם איך ההרגשה לאכול ענן? זו ההזדמנות שלכם: עוגת גבינה יפנית אוורירית וקלילה, המתאימה לאירוח או כפינוק לעצמכם. תתכוננו לקצור מחמאות
- שיר פורטמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3233.0 קק״ל 3233.0 קק״לפחמימות 284.3 גרם 284.3 גרםשומן 191.1 גרם 191.1 גרםנתרן 1434.3 מ״ג 1434.3 מ״גחלבון 99.2 גרם 99.2 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרםשומן רווי 102.7 גרם 102.7 גרםכולסטרול 2149.5 מ״ג 2149.5 מ״גסידן 461.4 מ״ג 461.4 מ״גברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 1008.1 מ״ג 1008.1 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות3233
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3233.0 קק״ל 3233.0 קק״לפחמימות 284.3 גרם 284.3 גרםשומן 191.1 גרם 191.1 גרםנתרן 1434.3 מ״ג 1434.3 מ״גחלבון 99.2 גרם 99.2 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרםשומן רווי 102.7 גרם 102.7 גרםכולסטרול 2149.5 מ״ג 2149.5 מ״גסידן 461.4 מ״ג 461.4 מ״גברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 1008.1 מ״ג 1008.1 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 3233 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3/4 כוס חלב 3%
-
1גביע או 200 גרם גבינת שמנת+ כף גדושה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
50 גרם חמאה
-
6 ביצים XLמופרדות
-
1 כפית תמצית וניל
-
7 כפות קמח לבן
-
2 כפות קורנפלור
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף קליפת לימון+ זסט לימון/תפוז (מומלץ לשלב את שניהם)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של של 150 מעלות.
- מרפדים תבנית עגולה אטומה לנוזלים בנייר אפייה.
- ממיסים חמאה בסיר קטן ומוסיפים חלב, שמנת חמוצה וגבינת שמנת. בוחשים עד לקבלת בלילה אחידה. מסירים מאש ומוסיפים תמצית וניל וגרדת לימון.
- מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
- מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים עם בלילת הגבינות המצוננת (ודאו שהבלילה אכן קרה כדי שהחלמונים לא יתבשלו).
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים בעדינות עד להטמעה מלאה ויוצקים את התערובת לתבנית האפייה. מיישרים את פני התערובת בכף או במרית.
- מניחים על רשת התנור החם תבנית גדולה ולתוכה מכניסים את תבנית העוגה. ממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד לחצי גובה תבנית העוגה (מומלץ לעשות זאת כאשר התבניות מונחות על רשת התנור ולא לשנע את התבניות מלאות המים ממקום למקום).
- אופים בתנור בחום של 120 מעלות במשך 20 דקות, ואז מעלים לחום של 150 מעלות וממשיכים לאפות במשך 15 דקות נוספות.
- פותחים את דלת התנור ל-10 שניות להורדת הטמפרטורה וממשיכים לאפות בחום של 100 מעלות במשך כ-40 דקות נוספות.
- כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים אותה בפנים עוד כ-15-20 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של של 150 מעלות.
- מרפדים תבנית עגולה אטומה לנוזלים בנייר אפייה.
- ממיסים חמאה בסיר קטן ומוסיפים חלב, שמנת חמוצה וגבינת שמנת. בוחשים עד לקבלת בלילה אחידה. מסירים מאש ומוסיפים תמצית וניל וגרדת לימון.
- מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
- מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים עם בלילת הגבינות המצוננת (ודאו שהבלילה אכן קרה כדי שהחלמונים לא יתבשלו).
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים בעדינות עד להטמעה מלאה ויוצקים את התערובת לתבנית האפייה. מיישרים את פני התערובת בכף או במרית.
- מניחים על רשת התנור החם תבנית גדולה ולתוכה מכניסים את תבנית העוגה. ממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד לחצי גובה תבנית העוגה (מומלץ לעשות זאת כאשר התבניות מונחות על רשת התנור ולא לשנע את התבניות מלאות המים ממקום למקום).
- אופים בתנור בחום של 120 מעלות במשך 20 דקות, ואז מעלים לחום של 150 מעלות וממשיכים לאפות במשך 15 דקות נוספות.
- פותחים את דלת התנור ל-10 שניות להורדת הטמפרטורה וממשיכים לאפות בחום של 100 מעלות במשך כ-40 דקות נוספות.
- כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים אותה בפנים עוד כ-15-20 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן