נס גלוי! עוגת גבינה מביצים וגבינה! זהו!

אמלי פינק הכינה עוגה לקראת חג השבועות ממצרכים שהיו בבית והתוצאה נהדרת! עוגת ביצים וגבינה ללא קמח, ליקר תפוזים וגרידת לימון שמעניקים לעוגה חמצמצות וריח משגע
אמלי פינק הכינה עוגה לקראת חג השבועות ממצרכים שהיו בבית והתוצאה נהדרת! עוגת ביצים וגבינה ללא קמח, ליקר תפוזים וגרידת לימון שמעניקים לעוגה חמצמצות וריח משגע
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 290.1 קק״ל 2321.2 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 121.3 גרם
    שומן 20.1 גרם 160.9 גרם
    נתרן 382.6 מ״ג 3060.7 מ״ג
    חלבון 13.1 גרם 104.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 10.1 גרם 81.1 גרם
    כולסטרול 309.5 מ״ג 2476.0 מ״ג
    סידן 108.3 מ״ג 866.7 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 100.4 מ״ג 802.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 290.1 קק״ל 2321.2 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 121.3 גרם
    שומן 20.1 גרם 160.9 גרם
    נתרן 382.6 מ״ג 3060.7 מ״ג
    חלבון 13.1 גרם 104.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 10.1 גרם 81.1 גרם
    כולסטרול 309.5 מ״ג 2476.0 מ״ג
    סידן 108.3 מ״ג 866.7 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 100.4 מ״ג 802.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור

טוב אז כידוע תכף מגיע חג שבועות! כל בית בישראל מתכונן לטירוף החלבי וככה מצאנו עצמנו
משתוקקים לעוגת גבינה אפויה אבל פשוטה חמצמצה וטעימה.

אין בבית יותר מידי מצרכים שמיועדים למתוקים אבל איו מצב שתמצאו את המקרר שלנו ללא ביצים. תמיד יש ביצים, תמיד!
קראתי לה עוגת ביצים כי זה המרכיב העיקרי ואין כאן שום דבר שמתיימר להיות קמח או קשור אליו או לתחליפיו! ועכשיו, אחרי שעברנו את משבר הביצים זה הזמן להשתמש בהן!
וואללה עובד מעולה! תאכלס הוצאתי מה שבא ליד וככה נולדה העוגה המשפחתית החדשה שלנו לעולמי עד, כי היא פשוט פיגוזית!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. בקערת מיקסר מכניסים את החלבונים, מלח ואת אבקת הסודה לשתייה.
  3. מקציפים את החלבונים עד שמתייצבים לקצף תפוח ועמיד.
  4. בבלנדר טוחנים יחד את החלמונים, גבינת השמנת, המוצרלה, דבש, חמאה, תמצית וניל, ליקר תפוזים וגרידת לימון לבלילה תפוחה וחלקה.
  5. מכניסים בהדרגתיות אל קערת קצף החלבונים את בלילת החלמונים ומקפלים בתנועות עדינות את 2 התערובות לבלילה בהירה וחלקה, הבלילה צריכה להיות מעט עמידה וקצפתית שכזו.

    מכניסים בהדרגתיות אל קערת קצף החלבונים את בלילת החלמונים ומקפלים בתנועות עדינות. צילום: אמלי פינק
    מכניסים בהדרגתיות אל קערת קצף החלבונים את בלילת החלמונים ומקפלים בתנועות עדינות. צילום: אמלי פינק

  6. משמנים תבנית (קוטר 22 ס”מ) בחמאה, מעבירים את בלילת העוגה אל התבנית ומכניסים לאפייה והשחמה, בין 20-30 דק’ אפייה.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומכניסים למקרר ללילה (6 שעות).
  8. לפני ההגשה יוצרים שלולית על העוגה של שמנת חמוצה של פעם ומעל שלולית דבש!

    לפני ההגשה יוצרים שלולית על העוגה של שמנת חמוצה של פעם ומעל שלולית דבש. צילום: אמלי פינק
    לפני ההגשה יוצרים שלולית על העוגה של שמנת חמוצה של פעם ומעל שלולית דבש. צילום: אמלי פינק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נס גלוי! עוגת גבינה מביצים וגבינה! זהו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות