עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס של קרין גורן

עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס זו עוגת גבינה אפויה יפהפייה וטעימה, עם תחתית מבצק עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים ללא מיקסר, וגם עם קישוטים מאותו הבצק
עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס זו עוגת גבינה אפויה יפהפייה וטעימה, עם תחתית מבצק עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים ללא מיקסר, וגם עם קישוטים מאותו הבצק
  • קרין גורן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    8128
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8127.7 קק״ל 8127.7 קק״ל
    פחמימות 898.2 גרם 898.2 גרם
    שומן 457.1 גרם 457.1 גרם
    נתרן 1615.4 מ״ג 1615.4 מ״ג
    חלבון 125.8 גרם 125.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 274.5 גרם 274.5 גרם
    כולסטרול 2148.1 מ״ג 2148.1 מ״ג
    סידן 682.7 מ״ג 682.7 מ״ג
    ברזל 18.0 מ״ג 18.0 מ״ג
    אשלגן 11197.9 מ״ג 11197.9 מ״ג
    אבץ 17.9 מ״ג 17.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    8128
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8127.7 קק״ל 8127.7 קק״ל
    פחמימות 898.2 גרם 898.2 גרם
    שומן 457.1 גרם 457.1 גרם
    נתרן 1615.4 מ״ג 1615.4 מ״ג
    חלבון 125.8 גרם 125.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 274.5 גרם 274.5 גרם
    כולסטרול 2148.1 מ״ג 2148.1 מ״ג
    סידן 682.7 מ״ג 682.7 מ״ג
    ברזל 18.0 מ״ג 18.0 מ״ג
    אשלגן 11197.9 מ״ג 11197.9 מ״ג
    אבץ 17.9 מ״ג 17.9 מ״ג
    סגור

כנראה שהלכתי לישון רעבה וחלמתי שאני אוכלת עוגת גבינה עם תחתית עוגיות שוקולד צ’יפס. התעוררתי מהחלום באמצע הלילה והתגנבתי למטבח. בשקט בשקט (בלי להפעיל את המיקסר) הכנתי בצק מהיר לעוגיות שוקולד צ’יפס וגם תערובת לעוגת גבינה. כשהידקתי את הבצק לתחתית התבנית גיליתי שיש לי יותר מדי ממנו. התעצלתי לאפות ממנו עוגיות בנפרד אז פיזרתי על מלית הגבינה את שאריות הבצק. הכנסתי לתנור, הפעלתי טיימר וזחלתי חזרה למיטה. צפצוף הטיימר העיר אותי לעוגה טעימה כמו בחלום, ואפילו קצת יותר יפה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק עוגיות (לתחתית ולקישוט)

תערובת גבינה


אופן הכנה

  1. מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
  3. משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל- 140 מעלות.
  5. מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.
  6. מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.
  7. מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה: מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה. בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל”פיתות”. מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה”פיתות” יצופו על הבלילה).
  8. אופים בתנור בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
  9. מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה).
  10. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Galit Dror

    פעם אחרונה ששמתי בקמח בעוגת גבינה של קרין יצא לי כבדה ולא אווירית אולי יש טעות

      Avatar
      Foody Foody

      היי גלית, אין טעות, המתכון כולל קמח, אפשר לראות גם בסרטון.

      Avatar
      Galit Dror

      ואם אני ישים קונפלור במקום?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשרי בהחלט, העוגה תצא אוורירית יותר. במתכון הקלאסי של קרין גורן לעוגת גבינה אפויה, היא משתמשת רק בקורנפלור ולא בקמח והעוגה יוצאת רכה ומדהימה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות