עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה ורוטב תותים בכוסות אישיות

ללידר שקד יש את הקינוח המושלם לחגיגת שבועות, כזה שיגרום לכל האורחים לבקש את המתכון - עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה ורוטב תותים בכוסות אישיות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

קראמבל

  • 120 גרם חמאה
  • 150 גרם קמח לבן
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 קורט מלח דק

קרם מסקרפונה

  • 1 מיכל קרם מסקרפונה להקצפה

רוטב תותים

  • 300 גרם תותים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון

אופן הכנה

  1. מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  3. שופכים את החמאה על שאר מצרכי הקראמבל, מערבבים ומשטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים עד להזהבה, כ-15-20 דקות.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים. מפוררים לפירורים גדולים בעזרת סכין.
  5. מכינים קרם מסקרפונה: במיקסר עם בלון מקציפים את המסקרפונה לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף.
  6. מכינים רוטב תותים: חותכים את התותים לרבעים.
  7. שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן ומחממים עד שהסוכר נמס, כ-2-3 דקות. טוחנים את התערובת בבלנדר, מסננים ומצננים.
  8. מרכיבים את הקינוח: בכל כוס הגשה שמים 2 כפות קראמבל.
  9. מזלפים קרם מסקרפונה עד גובה 3/4 כוס.
  10. מעל קרם המסקרפונה מוזגים מעט רוטב תותים.
    עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה ורוטב תותים בכוסות אישיות

 

המתכון בשיתוף מחלבות גד
מתכון: לידר שקד
צילום: נטע ליבנה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 234.5 קק״ל 1876.1 קק״ל
פחמימות 27.9 גרם 223.4 גרם
שומן 12.5 גרם 99.8 גרם
נתרן 99.4 מ״ג 795.4 מ״ג
חלבון 2.3 גרם 18.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.1 גרם
שומן רווי 7.7 גרם 61.5 גרם
כולסטרול 32.3 מ״ג 258.0 מ״ג
סידן 12.8 מ״ג 102.3 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
אשלגן 82.6 מ״ג 660.5 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody