
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל3 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים13
מצרכים
תבנית עגולה 22 ס"מ
בצק
תערובת הגבינה
-
2 ביצים L
-
120 גרם סוכר לבן½ כוס + כף
-
1/2ק"ג או 2 גביעי גבינה לבנה 5% טרה
-
1/2מיכל או 120 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת 38% טרה
-
150 גרם שוקולד לבן
ציפוי
-
1 גביע שמנת חמוצה 15% טרה
-
1 1/2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תפיחה בהירה.
- מחליפים את המטרפה בוו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 8־ 10 מ”מ. מקררים כשעתיים.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כ־ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומקררים.
- טוחנים במעבד מזון לפירורים, ומהדקים היטב כדי ליצור בסיס לעוגה.
- מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור לחום של 130-140 מעלות.
- במיקסר מערבבים ביצים, סוכר וגבינה.
- ממסים במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים.
- יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הבצק ואופים כ־ 40 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר. כשהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את הציפוי ומקררים.
- שומרים את העוגה במקרר.עוגת הגבינה האייקונית של שף רביבה אפל ז”ל
עוגת גבינה ושוקולד לבן. צילום: אתר טרה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
5224.7
קק״ל
5224.7
קק״ל
פחמימות
557.9
גרם
557.9
גרם
שומן
299.3
גרם
299.3
גרם
נתרן
1472.3
מ״ג
1472.3
מ״ג
חלבון
97.5
גרם
97.5
גרם
סיבים תזונתיים
6.4
גרם
6.4
גרם
שומן רווי
61.2
גרם
61.2
גרם
כולסטרול
1568.7
מ״ג
1568.7
מ״ג
סידן
716.6
מ״ג
716.6
מ״ג
ברזל
7.6
מ״ג
7.6
מ״ג
אשלגן
930.5
מ״ג
930.5
מ״ג
אבץ
6.8
מ״ג
6.8
מ״ג
תגובות (3)
4 שעות בערך אנחנו מחפשים עוגה, ובחרנו את זה. נראה מהמם!😉👑🍰
כמה גרם של גבינה לבנה? יש כמה מייכלים שונים עם כמויות שונות…
חצי ק”ג גבינה לבנה.