עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה – עוגת גבינה ושוקולד לבן

נזכרים בשפית רביבה אפל ז"ל עם עוגת גבינה ושוקולד לבן לכבוד שבועות, עוגה עשירה וחגיגית ב3 שכבות, קלה להכנה ובטוח תיהיה מלכת שולחן החג
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

תבנית עגולה 22 ס"מ

בצק

תערובת הגבינה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תפיחה בהירה.
  2. מחליפים את המטרפה בוו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 8־ 10 מ”מ. מקררים כשעתיים.
  4. מחממים תנור לחום של 150 מעלות
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך כ־ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומקררים.
  6. טוחנים במעבד מזון לפירורים, ומהדקים היטב כדי ליצור בסיס לעוגה.
  7. מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור לחום של 130-140 מעלות.
  8. במיקסר מערבבים ביצים, סוכר וגבינה.
  9. ממסים במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים.
  10. יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הבצק ואופים כ־ 40 דקות.
  11. מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר. כשהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את הציפוי ומקררים.
  12. שומרים את העוגה במקרר.עוגת הגבינה האייקונית של שף רביבה אפל ז”ל

    עוגת גבינה ושוקולד לבן. צילום: אתר טרה
    עוגת גבינה ושוקולד לבן. צילום: אתר טרה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5701.3 קק״ל 5701.3 קק״ל
פחמימות 553.4 גרם 553.4 גרם
שומן 321.3 גרם 321.3 גרם
נתרן 1311.2 מ״ג 1311.2 מ״ג
חלבון 96.0 גרם 96.0 גרם
סיבים תזונתיים 46.9 גרם 46.9 גרם
שומן רווי 76.6 גרם 76.6 גרם
כולסטרול 1569.9 מ״ג 1569.9 מ״ג
סידן 720.2 מ״ג 720.2 מ״ג
ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
אשלגן 940.1 מ״ג 940.1 מ״ג
אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody