עוגת טפטופים מטורפת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת טפטופים - עוגת שכבות שוקולד חגיגית וסופר מרשימה עם קרם קצפת, טפטופי גנאש שוקולד וערימת ממתקים מעל
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

עוגת שוקולד

קצפת

גנאש שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 5 תבניות ומרפדים בנייר אפייה. מערבבים את המים עם הקפה.
  2. מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים 2 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הרוויון, 1/2 מכמות הקפה ואת החומרים היבשים. מקציפים במהירות בינונית לאיחוד. מוסיפים את שאר הקפה החם ומקציפים. מחלקים ל-5 תבניות ואופים כ-35 דקות להתייצבות.
  3. מצננים לגמרי, מיישרים את פני העוגות בעזרת סכין וקורצים בעזרת הרינג לקבלת 5 עיגולים שווים.
  4. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג לפי הטעם, לקצפת יציבה מאוד. אם מכינים יותר מיום מראש, עדיף להשתמש בשמנת צמחית.
  5. מניחים במרכז מגש/קרטון ההגשה כמה כפות של הקצפת, להדבקת התחתית. מניחים מעל שכבת העוגה הראשונה, ומורחים מעליה בערך 1 כוס קצפת. מניחים עוד שכבת עוגה ומורחים עליה את הקצפת. ממשיכים כך עד שנוצרת ערימה של 5 עוגות, עם ציפוי הקצפת בין השכבות ומעל.
  6. נועצים שיפוד ארוך במרכז העוגה, לייצוב השכבות. מורחים שכבה ראשונה של הקצפת על דפנות העוגה ומיישרים קצת. מעבירים למקרר להתייצבות ל-30 דקות.
  7. מורחים שכבה שנייה של הקצפת על הדפנות, מעל השכבה הראשונה, ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה או סרגל. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים, או למקפיא ל-30 דקות.
  8. מכינים את הגנאש: במיקרוגל מחממים 1/2 כוס השמנת המתוקה והשוקולד להמסה. מערבבים לרוטב אחיד ומעבירים לבקבוק לחיץ. יוצרים מעגל של טפטופי הגנאש בשוליים של פני העוגה. מוזגים את שאר הגנאש על פני העוגה ומיישרים. מעבירים למקרר להתייצבות ל-10 דקות.
  9. עורמים 3-2 כפות הקצפת במרכז העוגה להגבהת הממתקים. מסדרים את הממתקים בנדיבות, לקישוט, ומגישים או שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • להכנת העוגה צריך 5 תבניות בקוטר 20 ס"מ (אפשר חד פעמיות), רינג בקוטר 18 ס"מ לקריצה, וקרטון עבה במיוחד לעוגה, או צלחת הגשה חזקה
  • אפשר להחליף את הרוויון ב-3 כוסות חלב מעורבב עם 2 כפות חומץ, שנח 10 דקות, להחמצה
  • לקישוט אפשר להשתמש בשוקולד עם תוספות, עוגיות סנדביץ', גלילי ופל וכו'
  • טיפ לפרפקציוניסטים (לא חובה): לפני הקישוט בגנאש מחליקים את הקרם: מכינים כוס עם מים רותחים, לחימום הפלטה. מחליקים את הציפוי בעזרת הפלטה: מדי פעם טובלים אותה בכוס המים, לחימום, ומנגבים קצת לפני שממשיכים. מעבירים למקרר לקירור והתייצבות הציפוי מחדש
  • כדי לייצר את הטפטופים, מתקדמים תוך כדי לחיצה ומדי פעם עוצרים ולוחצים קצת יותר, כדי לאפשר לרוטב לטפטף על דפנות העוגה באותה נקודה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 1258.2 קק״ל 12582.1 קק״ל
פחמימות 125.6 גרם 1256.4 גרם
שומן 80.4 גרם 803.6 גרם
נתרן 462.8 מ״ג 4628.2 מ״ג
חלבון 15.1 גרם 151.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 34.6 גרם
שומן רווי 13.6 גרם 135.6 גרם
כולסטרול 312.0 מ״ג 3120.5 מ״ג
סידן 171.5 מ״ג 1715.0 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 33.3 מ״ג
אשלגן 404.1 מ״ג 4041.4 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 17.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    אביב

    רשום במצרכים מים אבל בהוראות הכנה לא

      מערכת Foody

      יש לערבב את המים עם הקפה ואז ההוראות מסתדרות. תיקנו את המתכון

    בתחן

    יש תחליף לאספרסו ? אם אני לא אוהבת

      מערכת Foody

      אפשר פשוט להשמיט מהמתכון ולהוסיף 1/2 כוס חלב וקצת תמצית וניל כדי שלעוגות יהיה טעם ונילי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody