רקע הנמל

מקסיקנית מתוקה: עוגת טרס לצ’ס משגעת!

הכירו את העוגה שמשגעת את המקסיקנים: עוגת טרס לצ'ס, שספוגה בשלושה סוגי חלב ומעליה קרם קצפת רך בנגיעות ריבת חלב. מעדן שלא מהעולם הזה!
הכירו את העוגה שמשגעת את המקסיקנים: עוגת טרס לצ'ס, שספוגה בשלושה סוגי חלב ומעליה קרם קצפת רך בנגיעות ריבת חלב. מעדן שלא מהעולם הזה!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    4524
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4524.4 קק״ל 4524.4 קק״ל
    פחמימות 484.9 גרם 484.9 גרם
    שומן 250.1 גרם 250.1 גרם
    נתרן 1282.4 מ״ג 1282.4 מ״ג
    חלבון 93.1 גרם 93.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 121.9 גרם 121.9 גרם
    כולסטרול 1260.5 מ״ג 1260.5 מ״ג
    סידן 1047.1 מ״ג 1047.1 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״ג
    אבץ 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    4524
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4524.4 קק״ל 4524.4 קק״ל
    פחמימות 484.9 גרם 484.9 גרם
    שומן 250.1 גרם 250.1 גרם
    נתרן 1282.4 מ״ג 1282.4 מ״ג
    חלבון 93.1 גרם 93.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 121.9 גרם 121.9 גרם
    כולסטרול 1260.5 מ״ג 1260.5 מ״ג
    סידן 1047.1 מ״ג 1047.1 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״ג
    אבץ 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בלילה

תערובת חלב


אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תחתית תבנית קפיצית בנייר אפייה.
  2. מכניסים את הביצים, המלח והסוכר לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במשך 3-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
  4. מוסיפים למיקסר מתערובת הקמח בהדרגה, מספר כפות כל פעם, וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שהוא נטמע בבלילה.
  5. מוסיפים תערובת שמן ומים ומערבלים שוב עד שהיא נטמעת, ומתקבלת בלילה במרקם טחינה סמיכה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה יפה.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים 5 דקות ומחוררים אותה בעזרת קיסם עץ.

    עוגת טרס לצ'ס 1
    מוסיפים את החלב המרוכז. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  8. מכינים את תערובת החלב: טורפים בכלי יציקה עמוק את שלושת המרכיבים.
  9. יוצקים את תערובת החלב בהדרגה מעל העוגה שבתבנית. למרות שנראה שיש יותר מדי חלב, כל התערובת תיספג לחלוטין בתוך העוגה.
  10. משאירים את העוגה על השיש להתקרר במשך כשעתיים, ולאחר מכן מחלצים אותה בעזרת סכין.
  11. מורידים את נייר האפייה, ומעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה.

    עוגת טרס לצ'ס 2
    מוסיפים תלוליות ריבת חלב. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  12. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  13. מורחים את הקצפת בצורה חופשית על העוגה, מוסיפים תלוליות ריבת חלב ומייצרים דוגמת שיש מרושלת בעזרת קיסם עץ או מזלג.
  14. חותכים ומגישים.

    עוגת טרס לצ'ס 3
    עוגת טרס לצ’ס מדהימה! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מקסיקנית מתוקה: עוגת טרס לצ’ס משגעת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    קרן דגנית

    האם מקציפים את התערובת לעוגה עם השמנת להקצפה או רק מערבבים ידנית ?

      Avatar
      מערכת Foody

      מה הכוונה, קרן? את תערובת החלב רק מערבבים

    Avatar
    Ani-hani H-b

    מתכון טוב תודה לך אנסה כמובן להכין אוהבת חלב מרוכז עושה את הקרם מעדן !!! אגב גם האיטלקים מכנים קרם זה לעוגות שכבות כול בצק!!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף, ספרי לנו איך יצא 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות