עוגת לחמניות מתוקות

עוגת לחמניות מתוקות זו עוגת שמרים שמורכבת מלחמניות תפוחות ושחומות שקל וכיף לתלוש. אפשר להכין גרסה עגולה וחגיגית בצורת פרח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו למניעת התייבשות בספריי שמן. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מעצבים, מתפיחים ואופים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג.
  5. טובלים כל כדור בתערובת הביצה ומיד בקערית עם הציפוי הרצוי. מניחים בתבנית עגולה כך שהכדורים כמעט נוגעים זה בזה.
  6. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עכשיו הכדורים כבר ייגעו זה בזה).
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים ביתה טרופה ואופים עד להזהבה, כ-20 דקות.
  8. מגישים לשולחן בצורת עוגה וכל אחד מושך לעצמו לחמנייה.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-3 תבניות בקוטר 26 ס"מ.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1835.9 קק״ל 1835.9 קק״ל
פחמימות 136.7 גרם 136.7 גרם
שומן 133.0 גרם 133.0 גרם
נתרן 5763.5 מ״ג 5763.5 מ״ג
חלבון 31.2 גרם 31.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 18.4 גרם 18.4 גרם
כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 129.1 מ״ג 129.1 מ״ג
ברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 324.3 מ״ג 324.3 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody