
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל3 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים9
טוב תקשיבו לי טוב טוב !העוגה הזו עשר דקות עבודה טעימה ברמות על חלל אין אחד שלא טעם אותה והתעלף! התעלפתי בתעלפת של החיים!
בפעם הראשונה הכנתי את זה ליום הולדת של הבת שלי ולפי התגובות ידעתי שיש לי עוד להיט מבית יונית בפעם השנייה שלחתי לחבר מתנה ולפי התגובה שלו וזה שהוא אכל הכל לבד ולא חילק, הבנתי שיש לי משהו שחייב להיכנס לאתר.
ומי שעוקב אחרי יודע שהעוגות שלי לא מתוקות מידי הן מאוזנות ואפשר לאכול חתיכה ולא להיתקע בביס השני מעודף סכרת. לא שיש לי בעיה עם מתוק אבל אני אוהבת איזון אני אוהבת שנהנים במידה רבה ממה שאוכלים.
מצרכים
תחתית
-
250 גרם פתי בר ונילטחונים
-
100 גרם חמאה
-
2 כפות ממרח בטעם קינדר לבןאו מחית בזוקה
שכבת מוס
-
3 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1 כוס חלב 3%
-
2 כפות ממרח בטעם בזוקה
-
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
6 גרם אבקת ג’לטין
ציפוי
-
3 כפות גדושות ממרח בטעם בזוקה
אופן הכנה
- מכינים את הג’לטין: שמים 6 גרם ג׳לטין (כפית מלאה) עם 30 גרם מים, ומניחים בצד לכמה דקות עד שמתגבש.
- מכינים את התחתית: בסיר ממיסים מאה גרם חמאה, מוסיפים 2 כפות ממרח קינדר לבן, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הביסקוויטים הטחונים.
- מערבבים את התערובת היטב, מעבירים לתבנית מתפרקת או רינג בקוטר 22 ס”מ ומהדקים את העיסה הפירורית לתוך תחתית. מכניסים לכמה דק’ במקפיא או למקרר עד להתייצבות.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה קטנה 2 כפות גדושות ורבע כוס שמנת מתוקה. בקערת מיקסר שמים את שאר השמנת, החלב והאינסטנט פודינג. מקציפים היטב עד לקבלת קרם סמיך ויציב.
- חוזרים אל הג’לטין: מכניסים את הג’לטין להמסה במיקרו של 12 שניות .לא יותר. ומוסיפים לקערת השמנת.
- מוסיפים את מחית הבזוקה לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לקערת הקרם. מקפלים בעדינות לתוך הקרם, או נותנים למיקסר לעשות לנו את העבודה.
- מעבירים את הקרם לתבנית עם התחתית ומכניסים להקפאה ל-3 שעות.
- מצפים את העוגה: בבן מארי, או במיקרו מחממים את ממקח הבזוקה יחד עם 3 כפות שמנת מתוקה.
- שופכים את מחית הבזוקה מעל שכבת המוס, ומחזירים לעוד 30 דקות הקפאה.
עוגת מוס בזוקה של יונית צוקרמן
תגובה אחת
היי, תודה רבה על המתכון.לא הבנתי בסעיף 4 למה התכוונת 2 כפות גדושות?