עוגת מוס וניל וקינמון עם קראמבל תפוחים

העוגה שתפיל את האורחים שלכם מהרגליים: עוגת מוס וניל וקינמון עם קראמבל תפוחים. עוגה יפהפייה וחגיגית במיוחד שמשלבת טעמים ומרקמים מיוחדים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

קראמבל תפוחים

זיגוג

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. שמים במחבת עם סוכר, תמצית וניל ומעט קינמון ומבשלים 5-10 דקות עד להתרככות התפוחים. מניחים בצד לקירור.
  3. בקערה נפרדת שמים קמח, חמאה וסוכר ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הפקאן הסיני ואת התפוחים ומערבבים ביחד.
  4. מפזרים את התערובת על גביי נייר אפייה ומשטחים, אופים 15-20 דקות.
  5. מוציאים מהתנור ושומרים בצד. לאחר שהתקרר מפוררים קלות את קראמבל התפוחים ומחלקים לשני חלקים.
  6. מניחים בטבעת האפייה שקף בצידי התבנית.
  7. לוקחים מחצית מקראמבל התפוחים ומניחים במרכז התבנית כך שלא ייגעו בדפנות טבעת האפייה. (כשנשפוך את המוס על העוגה לא נראה את הקראמבל אלא רק בחיתוך העוגה)
  8. מעבירים למקפיא להתייצבות לחצי שעה.
  9. בכוס פלסטיק שמים את הג’לטין עם המים הקרים (לא מערבבים) ומניחים להתמצקות
  10. בקערה שמים את השוקולד הלבן, 300 גרם קרם בטעם וניל קינמון.
  11. מביאים לסף רתיחה 150 מ”ל שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד הלבן וקרם וניל קינמון ומערבבים היטב.
  12. ממיסים את הג’לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים גם לתערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים.
  13. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה שמים את יתרת השמנת ומקציפים לקצף 80%.
  14. מקפלים את הגנאש פנימה לתוך הקצפת ומניחים בצד.
  15. מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים כמחצית מהמוס לתוך התבנית ומחזירים למקפיא לשעה התייצבות.
  16. מוציאים שוב פעם וממלאים באמצע את יתרת קראמבל התפוחים ושופכים מעל את יתרת המוס שנותרה ומחזירים למקפיא ללילה אחד לפחות.
  17. לפני הגשה, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את הגלסאז׳ הלבן ומערבבבים עד לקבלת מסה רכה ונוזלית. שימו לב שהגלסאז אינו רותח והגיע לטמפרטורת גוף כ-35 מעלות.
  18. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מסירים את השקף.
  19. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או בניילון נצמד.
  20. מניחים מעל את רשת התנור ועליה טבעת אפייה בקוטר 18/20 אם אין מניחים את העוגה על רשת התנור
  21. מערבבים את הגלסאז ומודאים שהוא נוזלי ונעים לשימוש (בטמפרטורת גוף). יוצקים מעל העוגה הקפואה.
  22. ניתן לקשט במקרונים, פירות העונה, תפוחים מיובשים וכו.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 6873.0 קק״ל 6873.0 קק״ל
פחמימות 608.6 גרם 608.6 גרם
שומן 463.4 גרם 463.4 גרם
נתרן 4353.9 מ״ג 4353.9 מ״ג
חלבון 54.9 גרם 54.9 גרם
סיבים תזונתיים 36.8 גרם 36.8 גרם
שומן רווי 256.9 גרם 256.9 גרם
כולסטרול 1116.0 מ״ג 1116.0 מ״ג
סידן 656.3 מ״ג 656.3 מ״ג
ברזל 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 2617.2 מ״ג 2617.2 מ״ג
אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    סמדר

    שלום, מה זה קרם וניל קינמון? איפה קונים? איך זה מגיע?

      Avatar
      Foody Foody

      היי סמדר, בכתבה יש לינק לרכישת המוצרים בחנות “המזווה המתוק”. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody