עוגת מוס עם קצפת של מילקי

פיית העוגיות מגשימה חלום ילדות, ומכינה עוגת מוס עם קצפת של מילקי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. תחתית וופלים הופכת את העוגה לממכרת במיוחד
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    13 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני השוקולדים עם כוס וחצי (360 מ”ל) מכמות השמנת להקצפה והמלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-5 שעות לפחות.
  2. ממיסים את החמאה.
  3. טוחנים במעבד מזון את הוופלים לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לפירורים לחים, מהדקים היטב לתחתית תבנית 24 ס”מ.
  4. מקציפים קצרות את קרם השוקולד הקר במערבל חשמלי לריכוך, מוסיפים בהדרגה את יתרת השמנת תוך כדי הקצפה ומקציפים היטב לקרם יציב ככל הניתן. משטחים את הקרם על התחתית ומקפיאים למשך הלילה.
  5. לציפוי קצפת: מקציפים במערבל חשמלי את הקצפת של מילקי לקצפת יציבה אך רכה ועורמים אותה על העוגה בתלולית גדולה.
  6. מפשירים את העוגה כמה שעות במקרר, אם רוצים מפזרים שברי שוקולד לעיטור לפני ההגשה.

 

מתכון בשיתוף שטראוס
מתכון וצילום: ענבל לביא

הערות

  • מומלץ להשתמש בוופלים מסוג שחור לבן בטעם וניל צרפתי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2354.8 קק״ל 2354.8 קק״ל
פחמימות 254.0 גרם 254.0 גרם
שומן 135.6 גרם 135.6 גרם
נתרן 894.6 מ״ג 894.6 מ״ג
חלבון 27.8 גרם 27.8 גרם
סיבים תזונתיים 27.4 גרם 27.4 גרם
שומן רווי 88.4 גרם 88.4 גרם
כולסטרול 115.0 מ״ג 115.0 מ״ג
סידן 402.9 מ״ג 402.9 מ״ג
ברזל 23.1 מ״ג 23.1 מ״ג
אשלגן 2253.6 מ״ג 2253.6 מ״ג
אבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody