עוגת מוס ריבת חלב שקוצרת מחמאות

רות אופק רק רצתה להכין עוגה קלה להכנה במהירות כדי להרשים את האורחים. כך נולדה לה עוגת מוס ריבת חלב משגעת שהפכה למתכון מתוק במיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

את העוגה הזו הגיתי כשנזכרתי ברגע האחרון שהבטחתי להביא עוגה חגיגית לארוחת ערב. חיפשתי דרך להכין קינוח מרשים ומהיר הכנה וכך נולדה עוגת מוס ריבת החלב. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שחזרתי להכין אותה שוב ושוב.

מצרכים

עוגה

מוס

קישוט

אופן הכנה

  1. מרפדים את התבנית בשקף לאפייה.
  2. מרתיחים את המים ומכינים קפה חזק.
  3. מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מפרידים בערך 1 ו-1/2 כוסות מהקרם לטובת הקישוט ולשאר הקרם מוסיפים את ריבת החלב בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
  4. מרפדים את התבנית בשכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה (או חלב). אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לבסיס.
  5. יוצקים מעל לבסיס 1/2 מכמות מוס ריבת החלב.
  6. מסדרים במרכז המוס שכבה נוספת של הביסקוויטים הטבולים. שמים לב ששומרים על שוליים נקיים ללא ביסקוויטים כדי שלא יראו אותם מחוץ לעוגה.
  7. יוצקים את שארית המוס ומיישרים מכל הכיוונים.
  8. מקשטים בזילוף מסביב לעוגה בצורת טיפות של קרם הווניל שהפרדנו ובמרכז מקשטים בשוקולד מגורר על פומפייה. ניתן לקשט בשבבי קוקוס קלוי.
  9. מצננים את העוגה במשך לפחות שעתיים במקרר.

הערות

  • אם מכינים את העוגה לילדים, אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב ולא בקפה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 105.1 קק״ל 840.5 קק״ל
פחמימות 15.4 גרם 123.1 גרם
שומן 3.9 גרם 31.0 גרם
נתרן 33.0 מ״ג 263.6 מ״ג
חלבון 1.5 גרם 12.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 21.6 גרם
כולסטרול 5.9 מ״ג 47.5 מ״ג
סידן 55.7 מ״ג 445.7 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״ג
אשלגן 108.7 מ״ג 869.2 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody