
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
כשהיינו קטנטנים אמא הייתה מכינה לנו עוגת תפוזים כזו גבוהה, העוגה תמיד הייתה עומדת בתוך צלחת הגשה אבל מונחת על המקרר.
העוגה הייתה מצופה בממרח שוקולד, עליה אמא פיזרה סוכריות צבעוניות, מבחינתי זו הייתה העוגה הכי טעימה והכי חגיגית.
השנים עברו ואיתם אנחנו גדלנו, אמא יקרה. כל מה שלימדת אותנו טמון בתוך ליבנו ובנשמתנו.
לימדת אותנו לפרוס יד לעני ולאביון. הערך הכי חשוב בעינייך “דרך ארץ קדמה לתורה”. ממך למדנו מהי נתינה ללא גבולות וללא קבלה בתמורה.
את אבני הדרך האלה אנחנו (אחיי ואחיותיי) מנחילים גם לדור הבא שלנו.
המתכון קצת שודרג מאז, הוספתי לעוגה גם קוקוס שמשביח את טעמה.
מצרכים
-
7 ביצים Lמופרדות
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
2 כוסות קמח תופח
-
1/2 כוס קוקוס טחון
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 כפית גרידת תפוז
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים, כאשר נוצר מעט קצף לבן מתחילים להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל בשלושה חלקים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
- מוסיפים לחלמונים את גרידת התפוז ומערבבים.
- מוסיפים את החלמונים לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
- מוסיפים את השמן ומערבבים בעדינות עד להטמעה.
- מוסיפים את הקמח ואת הקוקוס לסירוגין עם מיץ התפוזים, מערבבים בתנועות עטיפה.
- משמנים ומקמחים תבנית סיר פלא או תבנית עם חור.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים בצורה שווה.
- אופים 50-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש.




תגובות (2)
למה לתת אופציה להחלפה בין כלי האפייה אם לא מתבצע שינוי כלשהו בכמות המצרכים
הכוונה במתכון היא לתת אפשרות לאפות את העוגה גם בתבנית גדולה עם חור באמצע במידה ואין סיר פלא (אם נשארת בלילה אפשר את היתרה להעביר לאינגליש קייק או תבנית קטנה אחרת).