עוגת מיץ תפוזים כמו של סבתא

יהודית מורחיים נזכרת בגעגועים לעוגה שאמה נהגה להכין בילדותה: עוגת מיץ תפוזים, אותה היא משדרגת בתוספת קוקוס טחון. עוגה יפהפייה שאופים בסיר פלא
יהודית מורחיים נזכרת בגעגועים לעוגה שאמה נהגה להכין בילדותה: עוגת מיץ תפוזים, אותה היא משדרגת בתוספת קוקוס טחון. עוגה יפהפייה שאופים בסיר פלא
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4989
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4988.6 קק״ל 4988.6 קק״ל
    פחמימות 535.0 גרם 535.0 גרם
    שומן 280.9 גרם 280.9 גרם
    נתרן 4559.1 מ״ג 4559.1 מ״ג
    חלבון 91.3 גרם 91.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 7.7 גרם
    שומן רווי 50.9 גרם 50.9 גרם
    כולסטרול 2067.8 מ״ג 2067.8 מ״ג
    סידן 309.7 מ״ג 309.7 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 1197.7 מ״ג 1197.7 מ״ג
    אבץ 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4989
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4988.6 קק״ל 4988.6 קק״ל
    פחמימות 535.0 גרם 535.0 גרם
    שומן 280.9 גרם 280.9 גרם
    נתרן 4559.1 מ״ג 4559.1 מ״ג
    חלבון 91.3 גרם 91.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 7.7 גרם
    שומן רווי 50.9 גרם 50.9 גרם
    כולסטרול 2067.8 מ״ג 2067.8 מ״ג
    סידן 309.7 מ״ג 309.7 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 1197.7 מ״ג 1197.7 מ״ג
    אבץ 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור

כשהיינו קטנטנים אמא הייתה מכינה לנו עוגת תפוזים כזו גבוהה, העוגה תמיד הייתה עומדת בתוך צלחת הגשה אבל מונחת על המקרר.

העוגה הייתה מצופה בממרח שוקולד, עליה אמא פיזרה סוכריות צבעוניות, מבחינתי זו הייתה העוגה הכי טעימה והכי חגיגית.

השנים עברו ואיתם אנחנו גדלנו, אמא יקרה. כל מה שלימדת אותנו טמון בתוך ליבנו ובנשמתנו.

לימדת אותנו לפרוס יד לעני ולאביון. הערך הכי חשוב בעינייך “דרך ארץ קדמה לתורה”. ממך למדנו מהי נתינה ללא גבולות וללא קבלה בתמורה.

את אבני הדרך האלה אנחנו (אחיי ואחיותיי) מנחילים גם לדור הבא שלנו.

המתכון קצת שודרג מאז, הוספתי לעוגה גם קוקוס שמשביח את טעמה.

לעוד מתכונים של יהודית

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים, כאשר נוצר מעט קצף לבן מתחילים להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל בשלושה חלקים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
  3. מוסיפים לחלמונים את גרידת התפוז ומערבבים.
  4. מוסיפים את החלמונים לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
  5. מוסיפים את השמן ומערבבים בעדינות עד להטמעה.
  6. מוסיפים את הקמח ואת הקוקוס לסירוגין עם מיץ התפוזים, מערבבים בתנועות עטיפה.
  7. משמנים ומקמחים תבנית סיר פלא או תבנית עם חור.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים בצורה שווה.
  9. אופים 50-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש.
מעבירים את הבלילה לתבנית
מעבירים את הבלילה לתבנית
מיישרים את פניה
מיישרים את פניה
מצננים מעט בתבנית
מצננים מעט בתבנית
מחלצים מהתבנית
מחלצים מהתבנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מיץ תפוזים כמו של סבתא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    גדי

    למה לתת אופציה להחלפה בין כלי האפייה אם לא מתבצע שינוי כלשהו בכמות המצרכים

      Avatar
      מערכת Foody

      הכוונה במתכון היא לתת אפשרות לאפות את העוגה גם בתבנית גדולה עם חור באמצע במידה ואין סיר פלא (אם נשארת בלילה אפשר את היתרה להעביר לאינגליש קייק או תבנית קטנה אחרת).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות