עוגת סופגניות של תומר אומנסקי

בחנוכה אנחנו רואים אינספור סופגניות: מטוגנות, אפויות, מקושטות יותר ומקושטות פחות. תמר אומנסקי עם מתכון מקורי לעוגת סופגניות מבצק עשיר על בסיס שמנת מתוקה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בצק

קישוט ומילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר לשים את כל חומרי הבצק (מלבד המלח) כ-10 דקות.

    מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר. צילום: תמר אומנסקי
    מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר. צילום: תמר אומנסקי

  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-4 דקות. הבצק דורש לישה ארוכה, וחשוב ללוש אותו היטב.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 90 גרם.
  5. מכינים מגש גדול עם סנו סושי - נייר אפייה טבעי. משמנים רינג בקוטר 28 ס”מ ומניחים על נייר האפייה. מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג (ויישארו לכם 6 כדורים לאפייה בנפרד).

    מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג. צילום: תמר אומנסקי
    מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג. צילום: תמר אומנסקי

  6. משמנים היטב את כדורי הסופגניות (אפשר למרוח עם מברשת), מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
  7. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. אופים את הסופגניות כ-25-30 דקות.
  8. מוציאים את עוגת הסופגניות, מצננים, מפזרים אבקת סוכר וממלאים כל כדור בריבה.

    מומלץ להגיש חמים. צילום: תמר אומנסקי
    מומלץ להגיש חמים. צילום: תמר אומנסקי

הערות

  • אם אין לכם רינג, אפשר בתבנית אפייה עגולה קוטר 28, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3295.3 קק״ל 3295.3 קק״ל
פחמימות 501.7 גרם 501.7 גרם
שומן 136.9 גרם 136.9 גרם
נתרן 3637.2 מ״ג 3637.2 מ״ג
חלבון 24.0 גרם 24.0 גרם
סיבים תזונתיים 9.6 גרם 9.6 גרם
שומן רווי 80.6 גרם 80.6 גרם
כולסטרול 830.7 מ״ג 830.7 מ״ג
סידן 227.0 מ״ג 227.0 מ״ג
ברזל 5.7 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 901.9 מ״ג 901.9 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    חפצי

    מושלם. אפשר להכין חצי מהכמות? איזו גודל תבנית?

    Avatar
    שיר

    היי האם אפשר לשים את הבצק במקרר ללילה התפחה ראשונה ולהכין בוקר למחרת?

      Avatar
      Foody Foody

      רצוי לא להתפיח לילה שלם במקרר משום שהבצק עלול לתפוח יתר על המידה.