רקע שבועות
באנר שבועות

עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן – עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
    5653
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5653.3 קק״ל 5653.3 קק״ל
    פחמימות 552.0 גרם 552.0 גרם
    שומן 294.9 גרם 294.9 גרם
    נתרן 4050.8 מ״ג 4050.8 מ״ג
    חלבון 172.6 גרם 172.6 גרם
    סיבים תזונתיים 17.8 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 166.8 גרם 166.8 גרם
    כולסטרול 1959.2 מ״ג 1959.2 מ״ג
    סידן 1732.5 מ״ג 1732.5 מ״ג
    ברזל 21.8 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 3651.0 מ״ג 3651.0 מ״ג
    אבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
    5653
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5653.3 קק״ל 5653.3 קק״ל
    פחמימות 552.0 גרם 552.0 גרם
    שומן 294.9 גרם 294.9 גרם
    נתרן 4050.8 מ״ג 4050.8 מ״ג
    חלבון 172.6 גרם 172.6 גרם
    סיבים תזונתיים 17.8 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 166.8 גרם 166.8 גרם
    כולסטרול 1959.2 מ״ג 1959.2 מ״ג
    סידן 1732.5 מ״ג 1732.5 מ״ג
    ברזל 21.8 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 3651.0 מ״ג 3651.0 מ״ג
    אבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תחתית

מלית

תערובת שוקולד לבן

מלית שוקולד מריר


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
  3. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
  4. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך - הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן – עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות