עוגת עלי גפן צמחונית

הגיעה העונה הזו בשנה שבכל מקום יש עלים יפים ועסיסיים של גפן. מתכון קל בטירוף שלוקח 10 דקות של הכנה ואתם מקבלים עוגת עלי גפן צמחונית מרשימה בטירוף וטעימה שאף אחד לא יצליח לעמוד בפניה. תתכוננו כי את המתכון הזה אתם הולכים להכין מלא בעונה הקרובה. בתיאבון!
הגיעה העונה הזו בשנה שבכל מקום יש עלים יפים ועסיסיים של גפן. מתכון קל בטירוף שלוקח 10 דקות של הכנה ואתם מקבלים עוגת עלי גפן צמחונית מרשימה בטירוף וטעימה שאף אחד לא יצליח לעמוד בפניה. תתכוננו כי את המתכון הזה אתם הולכים להכין מלא בעונה הקרובה. בתיאבון!
  • יעל קצב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    155
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 154.5 קק״ל 927.0 קק״ל
    פחמימות 32.7 גרם 196.2 גרם
    שומן 1.2 גרם 7.1 גרם
    נתרן 1249.0 מ״ג 7494.2 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 28.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 3.1 גרם
    כולסטרול 2.3 מ״ג 13.5 מ״ג
    סידן 52.1 מ״ג 312.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 97.9 מ״ג 587.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    155
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 154.5 קק״ל 927.0 קק״ל
    פחמימות 32.7 גרם 196.2 גרם
    שומן 1.2 גרם 7.1 גרם
    נתרן 1249.0 מ״ג 7494.2 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 28.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 3.1 גרם
    כולסטרול 2.3 מ״ג 13.5 מ״ג
    סידן 52.1 מ״ג 312.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 97.9 מ״ג 587.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
יעל קצב
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגת עלי גפן

רוטב

מטבל


אופן הכנה

  1. בסיר עם מעט שמן שמים את כוס האורז עם כוס ורבע מים ומבשלים את האורז במשך 10 דקות לחצי בישול (האורז ימשיך להתבשל בהמשך).
  2. מכינים את המלית: מערבבים את האורז בקערה יחד עם שאר המרכיבים עד לאיחוד (כבר בשלב הזה אתם יכולים לטעום את המלית ולתקן טעמים במידת הצורך).
  3. מרתיחים סיר עם מים, וברגע שהמים רותחים מכניסים פנימה בערמה אחת את עלי הגפן. נותנים לעלי הגפן להתרכך כדקה-שתיים מכל צד, עד שהם מחליפים את צבעם לירוק כהה ומוציאים.
  4. מסדרים את עלי הגפן על מחבת בינונית כשהצד המחוספס של העלה נמצא כלפי פנים (כלומר, כשנהפוך את המחבת עם העוגה בסוף הצד המבריק יהיה כלפי מעלה), שימו לב להשאיר שוליים של עלי הגפן בצדדים של המחבת כדי שבהמשך נצליח לסגור את המלית והעוגה.
  5. מניחים את המלית מעל העלים שסידרנו במחבת ובעזרת השוליים של עלי הגפן ועלים נוספים סוגרים בעדינות את העוגה מכל הצדדים.
  6. מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה עד לאיחוד (טעמו את הרוטב, והוסיפו מלח או לימון אם אתם רוצים).
  7. מוזגים את הרוטב בזהירות מעל עוגת עלי הגפן כ3/4 מגובה המחבת (אם נשאר לכם עוד מהרוטב, שמרו אותו בצד ואם הנוזלים יתאדו או יספגו תוכלו להשלים במידת הצורך).
  8. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים על להבה בינונית למשך 20 דקות בערך.
  9. הופכים את עוגת עלי הגפן בעזרת צלחת ומגישים לצד מטבל של יוגורט, נענע ושום. בתיאבון!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת עלי גפן צמחונית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Shmuel

    אפשר להשתמש בעלי גפן משומרים?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שמואל, אפשרי בהחלט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות