עוגת פיסטוק בחושה עם קציפת מסקרפונה

עוגת פיסטוק סופר חגיגית ומרשימה שלא תאמינו כמה קל להכין אותה: מערבבים הכל בקערה אחת, אופים, וכל מה שנשאר זה לקשט בקצפת ופירות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

עוגה

  • 75 גרם סוכר לבן
  • 60 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
  • 15 גרם דבש
  • 180 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
    או חצי מקל וניל או 10 גרם מחית וניל
  • 90 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
  • 15 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 3 ביצים L
  • 150 גרם קמח כוסמין

קציפת מסקרפונה

  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
    או חצי מקל וניל או 10 גרם מחית וניל

הגשה

  • 20 גרם פיסטוקים קלויים
    קצוצים דק
  • פירות טריים

אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת הפיסטוק: מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה קרה או בתרסיס שמן.
  3. בקערה מערבבים את הסוכרים, הדבש, החמאה, הוניל, מחית הפיסטוק והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח מתאחד עם התערובת.
  6. מעבירים לתבנית ואופים במשך 25-35 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. (מומלץ לא לאפות את העוגה יתר על המידה). מצננים בטמפרטורת החדר.
  7. מכינים קציפת מסקרפונה: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל החומרים עד ליצירת קציפה יציבה.
  8. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר 12 ס״מ.
  9. מרכיבים את העוגה: מחלצים את עוגת הפיסטוק, מזלפים עליה קציפת מסקרפונה.
  10. מפזרים פיסטוק קצוץ ופירות טריים ומגישים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4581.3 קק״ל 4581.3 קק״ל
פחמימות 405.3 גרם 405.3 גרם
שומן 339.5 גרם 339.5 גרם
נתרן 436.4 מ״ג 436.4 מ״ג
חלבון 64.0 גרם 64.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 2.0 גרם
שומן רווי 198.2 גרם 198.2 גרם
כולסטרול 1689.3 מ״ג 1689.3 מ״ג
סידן 480.0 מ״ג 480.0 מ״ג
ברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
אשלגן 945.5 מ״ג 945.5 מ״ג
אבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    נגינה נסורי-לוי

    שלום, אם אני רוצה להשתמש בקמח לבן, האם תהיה אותה כמות? לתשובתכם אודה

      מערכת Foody

      כן, אפשר להשתמש בקמח לבן באותה הכמות. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody