אפקט הוואו! עוגת פירמידת טירמיסו

כולם מכירים את קינוח הטירמיסו כשהוא מגיע בתבנית גדולה, אבל ראיתם פעם פירמידת טירמיסו? אינס ינאי מלמדת איך להכין טירמיסו קצת אחר, שירשים את כל האורחים
כולם מכירים את קינוח הטירמיסו כשהוא מגיע בתבנית גדולה, אבל ראיתם פעם פירמידת טירמיסו? אינס ינאי מלמדת איך להכין טירמיסו קצת אחר, שירשים את כל האורחים
  • אינס ינאי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    215
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 215.1 קק״ל 2581.6 קק״ל
    פחמימות 6.4 גרם 76.4 גרם
    שומן 19.8 גרם 237.9 גרם
    נתרן 16.3 מ״ג 195.9 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 37.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 12.3 גרם 147.4 גרם
    כולסטרול 98.7 מ״ג 1184.6 מ״ג
    סידן 29.1 מ״ג 349.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 55.9 מ״ג 670.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    215
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 215.1 קק״ל 2581.6 קק״ל
    פחמימות 6.4 גרם 76.4 גרם
    שומן 19.8 גרם 237.9 גרם
    נתרן 16.3 מ״ג 195.9 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 37.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 12.3 גרם 147.4 גרם
    כולסטרול 98.7 מ״ג 1184.6 מ״ג
    סידן 29.1 מ״ג 349.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 55.9 מ״ג 670.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

  1. ממלאים סיר במעט מים ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה עמידה בחום, כך שלא תגע במים. שמים בתוכה את את החלמונים והסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה במשך כ- 6 דקות.
  2. מורידים בזהירות את הקערה מהסיר. מוסיפים את המסקרפונה וטורפים היטב.
  3. בקערת המיקסר מקציפים עם וו הקצפה את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלמונים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
  4. על על מגש רחב מניחים ניילון נצמד. מכינים קפה: מערבבים בקערה את המים והקפה המגורען. מוסיפים את הברנדי ומערבבים. טובלים את הבישקוטי בקפה ומניחים 12 בישקוטים צמודים זה לזה (בצידם הרחב) ולצידם עוד 12 בישקוטים באותו האופן (כמו שתי שורות קלידים צמודות זו לזו). מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
  5. מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
  6. לאחר הקירור מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם (ניתן להשאיר מעט קרם לעיטור העוגה).
  7. מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד התחתון (כמו שמגלגלים סושי). מסירים בזהירות את הניילון, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.
עוגת טירמיסו. צילום: אפיק גבאי
עוגת טירמיסו. צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אפקט הוואו! עוגת פירמידת טירמיסו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מיכל רוזנבלט

    אני מאוד רוצה להכין אבל לא הצלחתי להבין את אופן הנחת הבישקוטים בתבנית תמונה תוכל מאוד לעזור

      Avatar
      Foody Foody

      ההסבר באמת היה לא ברור ויתוקן. תודה על הערתך. יש להניח על ניילון נצמד 12 בישקוטים הצמודים זה לזה (בצידם הרחב) ולצידם עוד 12 בישקוטים באותו האופן (כמו שתי שורות קלידים צמודות זו לזו). מכסים בעוד יריעת ניילון נצמד. אחרי הקרור מסירים את הניילון, ממלאים במילוי ובקקאו ובעזרת הניילון הנצמד התחתון יוצרים את הרולדה (כמו שסוגרים סושי). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות