עוגת פירמידת טירמיסו

כולם מכירים את קינוח הטירמיסו כשהוא מגיע בתבנית גדולה, אבל ראיתם פעם פירמידת טירמיסו? אינס ינאי מלמדת איך להכין טירמיסו קצת אחר, שירשים את כל האורחים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

הטירמיסו

  1. ממלאים סיר במעט מים ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה עמידה בחום, כך שלא תגע במים. שמים בתוכה את את החלמונים והסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה במשך כ- 6 דקות.
  2. מורידים בזהירות את הקערה מהסיר. מוסיפים את המסקרפונה וטורפים היטב.
  3. בקערת המיקסר מקציפים עם וו הקצפה את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלמונים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
  4. על על מגש רחב מניחים ניילון נצמד. מכינים קפה: מערבבים בקערה את המים והקפה המגורען. מוסיפים את הברנדי ומערבבים. טובלים את הבישקוטי בקפה ומניחים שורה של 12 בישקוטי צמודים אחד לשני. מעליהם בצורה אנכית מניחים עוד שורה של 12 בישקוטי שחופפים לאלו בשורה למטה. מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
  5. לאחר הקירור מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם. (ניתן להשאיר מעט קרם לעיטור העוגה).
  6. מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד התחתון. מסירים בזהירות את הניילון, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.
עוגת טירמיסו. צילום: אפיק גבאי
עוגת טירמיסו. צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 221.6 קק״ל 2659.5 קק״ל
פחמימות 7.7 גרם 92.5 גרם
שומן 19.8 גרם 237.9 גרם
נתרן 21.3 מ״ג 256.1 מ״ג
חלבון 3.0 גרם 35.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.6 גרם
שומן רווי 12.3 גרם 147.4 גרם
כולסטרול 122.5 מ״ג 1469.6 מ״ג
סידן 42.6 מ״ג 511.8 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 7.6 מ״ג
אשלגן 71.8 מ״ג 861.1 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 3.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody