עוגת ריבת חלב וקצפת

עוגה שהיא שילוב מנצח של בצק טורט אוורירי, ריבת חלב וקצפת עשירה, גם היא בטעם ריבת חלב. אם אתם מחפשים עוגה מרשימה שמכינים בקלות יחסית, מצאתם אותה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

שנים על גבי שנים אני מכינה עוגות, למעשה מגיל 11 שנים ואף פעם לא העזתי להכין מתכון עם ריבת חלב.

אביבית אדרי סדרס עבדה איתי בחברת בזק, בחורה צעירה יפיפיה ונמרצת והיא גילתה את אהבתי לאפיה.

בכל יום הולדת וחג ובימי ראשון בבוקר התייצבתי עם עוגה ועוגיות.

אביבית הציעה לי להכין עוגה עם ריבת חלב, את המתכון היא הביאה לי רשום בכתב ידה אבל בכותרת היא רשמה שהמתכון הוא של אחותה חני, אז קודם כל אני רוצה לפרגן לחני על מתכון נפלא!

עדילי אמרה: “אמא, לא העזתי לטעום ריבת חלב אבל העוגה מעולה… מעולה ….”. אז ידעתי שהעוגה באמת טעימה ושווה.

כבר אמרתי לכם שעדי היא הברומטר שלי וגם הטועמת והמבקרת לכל המתכונים שלי.

מסתבר שדור בעלה של עדי מאוד אוהב את העוגה, לכן הכנתי שוב.

אתם חייבים להכין את העוגה! אל תגידו שלא אמרתי לכם שהיא אחת העוגות הכי טעימות שלי.

השילוב המנצח של טורט עם סירופ ומעל ריבת חלב וקצפת.

מצרכים

סירופ סוכר

קרם ריבת חלב

אופן הכנה

  1. מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  3. מקציפים במיקסר את החלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר ואת הסוכר וניל, עד ליצירת קצף יציב.
  4. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם השמן. מוסיפים בעדינות לקצף החלבונים, מערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  5. מנפים יחד את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים לה את קורט המלח. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד להטמעת הקמח.
  6. משמנים את תבנית האפייה ומוזגים את כל התערובת פנימה בתבנית. אופים כ- 40-50 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה עד להמסת הסוכר. מקררים מעט.
  8. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקצף רך וגמיש.
  9. מניחים בקערה 3 כפות מריבת החלב המרוככת ומוסיפים את הקצפת. מערבבים בעדינות עד לאחידות.
  10. מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ומנייר האפייה וחוצים אותה לשניים לרוחבה.

    עוגת ריבת חלב וקצפת. צילום: יהודית מורחיים
    חוצים את העוגה לשניים. צילום: יהודית מורחיים

  11. מניחים את החלק הראשון על צלחת הגשה ומורחים מעט מסירופ הסוכר על פני העוגה.
  12. מורחים מעל מעט מריבת החלב המרוככת.
  13. מורחים מעל ריבת החלב מחצית מהקרם בצורה שווה. מניחים מעל הקרם את החלק השני של הטורט.
  14. מורחים את הסירופ שנותר על החצי השני של העוגה. למרוח מעל ריבת החלב ומעל את הקרם שנותר. מורחים חלק מהקרם גם בצדדים של העוגה כדי לצפות אותה לחלוטין. אפשר גם להשאיר מעט קרם, להכניס לשק זילוף עם צנטר משונן ולקשט את העוגה.
  15. כדי לקשט בריבת חלב: לרכך מעט ריבת חלב על ידי חימום של כמה שניות במיקרוגל, מכניסים לשקית ניילון קטנה, חותכים את אחת הפינות של השקית ומזלפים על פני העוגה בצורת רשת.

    עוגת ריבת חלב וקצפת. צילום: יהודית מורחיים
    עוגת ריבת חלב וקצפת. צילום: יהודית מורחיים

למתכונים נוספים בבלוג של יהודית מורחיים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5545.8 קק״ל 5545.8 קק״ל
פחמימות 657.8 גרם 657.8 גרם
שומן 287.3 גרם 287.3 גרם
נתרן 2257.0 מ״ג 2257.0 מ״ג
חלבון 83.5 גרם 83.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 3.4 גרם
שומן רווי 147.6 גרם 147.6 גרם
כולסטרול 1969.5 מ״ג 1969.5 מ״ג
סידן 1701.8 מ״ג 1701.8 מ״ג
ברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
אשלגן 2494.5 מ״ג 2494.5 מ״ג
אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody