רקע ברימאג

עוגה זבת ריבת חלב – עוגת ריבת חלב וקצפת

עוגה שהיא שילוב מנצח של בצק טורט אוורירי, ריבת חלב וקצפת עשירה, גם היא בטעם ריבת חלב. אם אתם מחפשים עוגה מרשימה שמכינים בקלות יחסית, מצאתם אותה
עוגה שהיא שילוב מנצח של בצק טורט אוורירי, ריבת חלב וקצפת עשירה, גם היא בטעם ריבת חלב. אם אתם מחפשים עוגה מרשימה שמכינים בקלות יחסית, מצאתם אותה
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5652
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5652.1 קק״ל 5652.1 קק״ל
    פחמימות 682.3 גרם 682.3 גרם
    שומן 291.3 גרם 291.3 גרם
    נתרן 2128.8 מ״ג 2128.8 מ״ג
    חלבון 84.4 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 3.4 גרם
    שומן רווי 146.4 גרם 146.4 גרם
    כולסטרול 1966.5 מ״ג 1966.5 מ״ג
    סידן 1693.1 מ״ג 1693.1 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 2471.0 מ״ג 2471.0 מ״ג
    אבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5652
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5652.1 קק״ל 5652.1 קק״ל
    פחמימות 682.3 גרם 682.3 גרם
    שומן 291.3 גרם 291.3 גרם
    נתרן 2128.8 מ״ג 2128.8 מ״ג
    חלבון 84.4 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 3.4 גרם
    שומן רווי 146.4 גרם 146.4 גרם
    כולסטרול 1966.5 מ״ג 1966.5 מ״ג
    סידן 1693.1 מ״ג 1693.1 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 2471.0 מ״ג 2471.0 מ״ג
    אבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור

שנים על גבי שנים אני מכינה עוגות, למעשה מגיל 11 שנים ואף פעם לא העזתי להכין מתכון עם ריבת חלב.

אביבית אדרי סדרס עבדה איתי בחברת בזק, בחורה צעירה יפיפיה ונמרצת והיא גילתה את אהבתי לאפיה.

בכל יום הולדת וחג ובימי ראשון בבוקר התייצבתי עם עוגה ועוגיות.

אביבית הציעה לי להכין עוגה עם ריבת חלב, את המתכון היא הביאה לי רשום בכתב ידה אבל בכותרת היא רשמה שהמתכון הוא של אחותה חני,  אז קודם כל אני רוצה לפרגן לחני על מתכון נפלא!

עדילי  אמרה: “אמא, לא העזתי לטעום ריבת חלב אבל העוגה מעולה… מעולה ….”. אז ידעתי שהעוגה באמת טעימה ושווה.

כבר אמרתי לכם שעדי היא הברומטר שלי וגם הטועמת והמבקרת לכל המתכונים שלי.

מסתבר שדור בעלה של עדי מאוד אוהב את העוגה, לכן הכנתי שוב.

אתם חייבים להכין את העוגה! אל תגידו שלא אמרתי לכם שהיא אחת העוגות הכי טעימות שלי.

השילוב המנצח של טורט עם סירופ ומעל ריבת חלב וקצפת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


סירופ סוכר

קרם ריבת חלב


אופן הכנה

  1. מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  3. מקציפים במיקסר את החלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר ואת הסוכר וניל, עד ליצירת קצף יציב.
  4. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם השמן. מוסיפים בעדינות לקצף החלבונים, מערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  5. מנפים יחד את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים לה את קורט המלח. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד להטמעת הקמח.
  6. משמנים את תבנית האפייה ומוזגים את כל התערובת פנימה בתבנית. אופים כ- 40-50 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה עד להמסת הסוכר. מקררים מעט.
  8. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקצף רך וגמיש.
  9. מניחים בקערה 3 כפות מריבת החלב המרוככת ומוסיפים את הקצפת. מערבבים בעדינות עד לאחידות.
  10. מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ומנייר האפייה וחוצים אותה לשניים לרוחבה.

    עוגת ריבת חלב וקצפת. צילום: יהודית מורחיים
    חוצים את העוגה לשניים. צילום: יהודית מורחיים

  11. מניחים את החלק הראשון על צלחת הגשה ומורחים מעט מסירופ הסוכר על פני העוגה.
  12. מורחים מעל מעט מריבת החלב המרוככת.
  13. מורחים מעל ריבת החלב מחצית מהקרם בצורה שווה. מניחים מעל הקרם את החלק השני של הטורט.
  14. מורחים את הסירופ שנותר על החצי השני של העוגה. למרוח מעל ריבת החלב ומעל את הקרם שנותר. מורחים חלק מהקרם גם בצדדים של העוגה כדי לצפות אותה לחלוטין. אפשר גם להשאיר מעט קרם, להכניס לשק זילוף עם צנתר משונן ולקשט את העוגה.
  15. כדי לקשט בריבת חלב: לרכך מעט ריבת חלב על ידי חימום של כמה שניות במיקרוגל, מכניסים לשקית ניילון קטנה, חותכים את אחת הפינות של השקית ומזלפים על פני העוגה בצורת רשת.

    עוגת ריבת חלב וקצפת. צילום: יהודית מורחיים
    עוגת ריבת חלב וקצפת. צילום: יהודית מורחיים

למתכונים נוספים בבלוג של יהודית מורחיים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה זבת ריבת חלב – עוגת ריבת חלב וקצפת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    נויה

    היי הכנתי את העוגה והובפתי לבסיס 1/2כוס קוקוס יצאה מעולה וטעימה

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים לשמוע, שבת שלום!

    Avatar
    גלית

    איך ניתן להגדיל כמויות על מנת שתצא עוגה שמתאימה ליום הולדת 15 אנשים ?

      Avatar
      Foody Foody

      היי גלית, הכיני את העוגה כמו שהיא ורק תפרסי לפרוסות יותר דקות. העוגה תספיק ל-15 איש. מזל טוב 🙂

    Avatar
    הבטם א

    הכנתי את העוגה ביום שישי וכולם מתו עליה , קלה להכנה ויצא הכי טעים

      Avatar
      מיכל כהן

      לא הבנתי מתוך החצי קופסה משתמשים רק בשלוש כפות ריבת חלב ? מה עם היתר? לא מערבבים עם הקצף של השמנת?

      Avatar
      Foody Foody

      השימוש בריבת חלב נעשה כמעט בכל אופן ההכנה. קראי את המתכון היטב.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות