עוגת שוקולד מהירה עם ענני קצפת

עוגת שוקולד חגיגית ועשירה, שמכינים ממש בקלות. אפשר לעשות ממנה עוגת יומולדת טעימה במיוחד או פשוט להכין אותה לכל מי שחובב שוקולד. ההנאה מובטחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

עוגה

ציפוי שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה שמים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
  5. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
  8. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  9. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
  10. מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
  11. מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
  13. מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 8192.2 קק״ל 8192.2 קק״ל
פחמימות 710.0 גרם 710.0 גרם
שומן 544.1 גרם 544.1 גרם
נתרן 2359.4 מ״ג 2359.4 מ״ג
חלבון 91.1 גרם 91.1 גרם
סיבים תזונתיים 38.6 גרם 38.6 גרם
שומן רווי 236.6 גרם 236.6 גרם
כולסטרול 1497.2 מ״ג 1497.2 מ״ג
סידן 1236.6 מ״ג 1236.6 מ״ג
ברזל 35.6 מ״ג 35.6 מ״ג
אשלגן 12910.5 מ״ג 12910.5 מ״ג
אבץ 25.2 מ״ג 25.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody