עוגת שוקולד עשירה שמבריחה מחשבות רעות

עוגת שוקולת בחושה קלאסית עם טוויסט מעניין שישאיר טעם של עוד. עוגה עשירה, עסיסית ונימוחה, מושלמת לשיפור המצב רוח או סתם לנשנוש עם הקפה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

המתכונים הכי כיפים הם אלה שנוצרו במקרה ממש כמו המתכון הזה.

זה התחיל מהכנת בצק שמרים בשביל עוגת שמרים שוקולד, הכנתי את הבצק והמילוי לילה לפני כדי שאוכל להכין את העוגה בבוקר. כשקמתי החשק לשמרים שוקולד קצת השתנה והתחלתי לשחק עם כל מיני מילויים אחרים ומילוי השוקולד שהכנתי לכבוד עוגת השמרים נותר לו ללא שימוש.
הרצתי לעצמי בראש: חמאה, קקאו סוכר וקצת קינמון אין שום סיבה שזה יתקלקל, השארתי אותו במקרר וחשבתי שכבר אטפל בו במהלך השבוע.

באחד הימים, אלכס עבד ולי התחשק להכין משהו מתוק. ישר חשבתי על תערובת החמאה-קקאו שיושבת במקרר.

עוגות בחושות זו החולשה שלי כי זה קל, טעים ותמיד בא לי בטוב עם הקפה או סתם שבא לי משהו מתוק. הוספתי ביצים, שמנת מתוקה, קמח ואת החמאת קקאו שחיכתה לי במקרר. יצאה עוגת שוקולד עשירה, מעט מרירה שמתאימה למבוגרים שאוהבים טעם שוקולדי עשיר.

הטופי התווסף רק בפעם השנייה שהכנתי את העוגה אחרי שהיא הזכירה לי קינוח מצוין ממסעדה שאני ממש אוהבת.

כף של שמנת חמוצה של פעם ליד ותאמינו לי שהביס הזה יעשה אתכם טיפה יותר מאושרים.

אומנם למבוגרים, אבל אני בספק אם הילדים יסרבו לחתיכה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החמאה עם הקינמון, הקקאו והסוכר.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמנת המתוקה, מוסיפים את תערובת החמאה ומערבבים.
  4. מוסיפים קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים הכל היטב לתערובת אחידה.

    מערבבים הכל היטב לתערובת אחידה. צילום: אלכס ולינוי.
    מערבבים הכל היטב לתערובת אחידה. צילום: אלכס ולינוי.

  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-25 דקות.
  6. מכינים את הטופי: שמים במחבת את הסוכר והמים. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס והמים מתחילים להתאדות.
    שמים במחבת את הסוכר והמים. צילום אלכס ולינוי.
    שמים במחבת את הסוכר והמים. צילום אלכס ולינוי.

    מתחילים לערבב רק כשהסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל גוון זהוב.

    מערבבים כשהסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל גוון זהוב. צילום: אלכס ולינוי.
    מערבבים כשהסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל גוון זהוב. צילום: אלכס ולינוי.

  7. בסיר מחממים את השמנת בזהירות!!! מוסיפים את השמנת לסוכר תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד (שימו לב להוסיף את השמנת רק כשהסוכר במחבת נמס לחלוטין וקיבל צבע קרמלי), מוסיפים מעט מלח אטלנטי ומערבבים.

    מוסיפים את השמנת לסוכר תוך כדי ערבוב. צילום: אלכס ולינוי.
    מוסיפים את השמנת לסוכר תוך כדי ערבוב. צילום: אלכס ולינוי.

  8. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור שופכים את הטופי מעל ומגישים.

    שופכים את הטופי מעל ומגישים. צילום: אלכס ולינוי.
    שופכים את הטופי מעל ומגישים. צילום: אלכס ולינוי.

הערות

  • מושלם לצד שמנת חמוצה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 227.8 קק״ל 2277.9 קק״ל
פחמימות 21.2 גרם 212.3 גרם
שומן 14.6 גרם 146.0 גרם
נתרן 107.5 מ״ג 1075.4 מ״ג
חלבון 3.5 גרם 34.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 11.8 גרם
שומן רווי 8.6 גרם 85.7 גרם
כולסטרול 87.4 מ״ג 874.1 מ״ג
סידן 33.5 מ״ג 335.2 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 91.1 מ״ג 910.8 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody