עוגת שוקולד תפוז מושחתת

עוגת שוקולד תפוז לחה ועשירה, מצופה ברוטב שוקולד מריר עם נגיעות ליקר תפוז, מקושטת בתפוזים מסוכרים. שי-לי ליפא מכינה עוגה מושלמת למכורים לטעם המיוחד הזה
עוגת שוקולד תפוז לחה ועשירה, מצופה ברוטב שוקולד מריר עם נגיעות ליקר תפוז, מקושטת בתפוזים מסוכרים. שי-לי ליפא מכינה עוגה מושלמת למכורים לטעם המיוחד הזה
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    5483
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5482.6 קק״ל 5482.6 קק״ל
    פחמימות 638.2 גרם 638.2 גרם
    שומן 372.4 גרם 372.4 גרם
    נתרן 1556.8 מ״ג 1556.8 מ״ג
    חלבון 80.0 גרם 80.0 גרם
    סיבים תזונתיים 33.1 גרם 33.1 גרם
    שומן רווי 218.5 גרם 218.5 גרם
    כולסטרול 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״ג
    סידן 449.5 מ״ג 449.5 מ״ג
    ברזל 24.2 מ״ג 24.2 מ״ג
    אשלגן 2366.5 מ״ג 2366.5 מ״ג
    אבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    5483
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5482.6 קק״ל 5482.6 קק״ל
    פחמימות 638.2 גרם 638.2 גרם
    שומן 372.4 גרם 372.4 גרם
    נתרן 1556.8 מ״ג 1556.8 מ״ג
    חלבון 80.0 גרם 80.0 גרם
    סיבים תזונתיים 33.1 גרם 33.1 גרם
    שומן רווי 218.5 גרם 218.5 גרם
    כולסטרול 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״ג
    סידן 449.5 מ״ג 449.5 מ״ג
    ברזל 24.2 מ״ג 24.2 מ״ג
    אשלגן 2366.5 מ״ג 2366.5 מ״ג
    אבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את העוגה: מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  3. מערבלים חמאה, סוכר, ליקר וקליפת תפוז במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת קרמית.
  4. מוסיפים ביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
  5. מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  7. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מבוקעת מעט למעלה ויציבה למגע (מבפנים העוגה עדיין לחה). מצננים היטב.
  8. מכינים את הציפוי ומצפים: שוברים את השוקולד לקוביות, ממיסים במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי), מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
  9. מוסיפים ליקר תפוזים ומערבבים.
  10. מצננים 15-10 דקות, עד שהציפוי קרמי ונוח למריחה.
  11. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מקשטים בקליפות תפוז.
  12. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שוקולד תפוז מושחתת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    הילה בן מוחה

    אני מכורה לתפוזים ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות