עוגת שוקולד תפוז מושחתת

עוגת שוקולד תפוז לחה ועשירה, מצופה ברוטב שוקולד מריר עם נגיעות ליקר תפוז, מקושטת בתפוזים מסוכרים. שי-לי ליפא מכינה עוגה מושלמת למכורים לטעם המיוחד הזה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את העוגה: מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  3. מערבלים חמאה, סוכר, ליקר וקליפת תפוז במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת קרמית.
  4. מוסיפים ביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
  5. מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  7. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מבוקעת מעט למעלה ויציבה למגע (מבפנים העוגה עדיין לחה). מצננים היטב.
  8. מכינים את הציפוי ומצפים: שוברים את השוקולד לקוביות, ממיסים במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי), מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
  9. מוסיפים ליקר תפוזים ומערבבים.
  10. מצננים 15-10 דקות, עד שהציפוי קרמי ונוח למריחה.
  11. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מקשטים בקליפות תפוז.
  12. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4559.0 קק״ל 4559.0 קק״ל
פחמימות 604.8 גרם 604.8 גרם
שומן 277.7 גרם 277.7 גרם
נתרן 1495.1 מ״ג 1495.1 מ״ג
חלבון 76.3 גרם 76.3 גרם
סיבים תזונתיים 32.7 גרם 32.7 גרם
שומן רווי 160.9 גרם 160.9 גרם
כולסטרול 1760.4 מ״ג 1760.4 מ״ג
סידן 655.6 מ״ג 655.6 מ״ג
ברזל 26.3 מ״ג 26.3 מ״ג
אשלגן 6889.2 מ״ג 6889.2 מ״ג
אבץ 17.3 מ״ג 17.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody