עוגה לשבת – עוגת שושנים במילוי ריקוטה וצימוקים

עוגת שושני שמרים במילוי ריקוטה וצימוקים. פשוטה להכנה ומתאימה לאירוח בשבועות. מתכון מעולה של שי-לי ליפא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

מלית

ציפוי

אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה. טורפים בקערית את הביצה והחלב. משמנים את התבנית בתרסיס השמן.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל רכיבי הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק בתרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1-2 שעות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, הביצה, הסוכר, גרידת התפוז ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורחים את עלה הבצק במלית, מפזרים את הצימוקים ומגלגלים לגליל. חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
  5. מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  6. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  7. מברישים את העוגה בביצה ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 360.8 קק״ל 4329.0 קק״ל
פחמימות 58.5 גרם 702.3 גרם
שומן 10.6 גרם 127.0 גרם
נתרן 351.2 מ״ג 4214.3 מ״ג
חלבון 9.7 גרם 116.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 6.0 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 66.0 גרם
כולסטרול 105.5 מ״ג 1266.2 מ״ג
סידן 133.9 מ״ג 1606.6 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 6.7 מ״ג
אשלגן 142.5 מ״ג 1709.4 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar