עוגת שיש דבש ושוקולד טבעונית בשיא הסטייל!

מה יותר טוב משילוב שני הטעמים הכי מתוקים לשנה החדשה? עוגת שיש דבש ושוקולד מרשימה ואלגנטית בעיטור זהב, והיא אפילו טבעונית!
מה יותר טוב משילוב שני הטעמים הכי מתוקים לשנה החדשה? עוגת שיש דבש ושוקולד מרשימה ואלגנטית בעיטור זהב, והיא אפילו טבעונית!
  • שקמה יעקבי
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4385
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4384.5 קק״ל 4384.5 קק״ל
    פחמימות 529.8 גרם 529.8 גרם
    שומן 228.6 גרם 228.6 גרם
    נתרן 562.0 מ״ג 562.0 מ״ג
    חלבון 85.8 גרם 85.8 גרם
    סיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרם
    שומן רווי 62.2 גרם 62.2 גרם
    כולסטרול 7.8 מ״ג 7.8 מ״ג
    סידן 985.0 מ״ג 985.0 מ״ג
    ברזל 19.8 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 1463.5 מ״ג 1463.5 מ״ג
    אבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4385
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4384.5 קק״ל 4384.5 קק״ל
    פחמימות 529.8 גרם 529.8 גרם
    שומן 228.6 גרם 228.6 גרם
    נתרן 562.0 מ״ג 562.0 מ״ג
    חלבון 85.8 גרם 85.8 גרם
    סיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרם
    שומן רווי 62.2 גרם 62.2 גרם
    כולסטרול 7.8 מ״ג 7.8 מ״ג
    סידן 985.0 מ״ג 985.0 מ״ג
    ברזל 19.8 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 1463.5 מ״ג 1463.5 מ״ג
    אבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


מצרכים רטובים

מצרכים יבשים

בלילה כהה

ציפוי

קישוט


 אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים הרטובים יחד בקערה.
  2. מנפים את המרכיבים היבשים פנימה דרך מסננת דקה ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.
  3. מחלקים את הבלילה לשתי קערות.
  4. לקערה אחת מוסיפים את מרכיבי הבלילה הכהה ומערבבים. כך שנוצרות שתי קערות עם שתי בלילות: בלילה כהה ובלילה בהירה.
  5. מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
  6. משמנים תבנית קוגלהוף 24 ס”מ בשכבה עבה של חמאה טבעונית.
  7. כעת מעבירים כף בלילה בהירה וכף בלילה כהה האחת על השניה באופן מבולגן, עד שנגמרות הבלילות.

    עוגת שיש דבש ושוקולד טבעונית 4
    שוקולד 90% קקאו לעוגה שוקולדית. צילום: נמרוד סונדרס, סטייליניג קולינרי: יעל מגן

  8. אופים במשך 45-55 דקות עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז העוגה.
  9. מצננים היטב את העוגה לפני הציפוי.
  10. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר את מרכיבי הציפוי יחד.
  11. מחלצים את העוגה מהתבנית ומזלפים מעל את הציפוי.
  12. מפזרים שבבי זהב ומגישים.

    עוגת שיש דבש ושוקולד טבעונית 6
    עוגת שיש דבש ושוקולד טבעונית מושלמת! צילום: נמרוד סונדרס, סטייליניג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שיש דבש ושוקולד טבעונית בשיא הסטייל!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Batel Sabag
    Avatar
    Batel Sabag

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    merav rutbi

    האם ניתן להמיר לקמח איכותי יותר ? כוסמין מלא? חיטה מלאה? ואם כן באילו יחסים של כמויות ? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח שבמתכון לקמח אחר, כדי שהעוגה לא תצא דחוסה ולא אוורירית.

    Avatar
    שירה

    אפשר לאפות בתבנית 20 סמ או שעדיף 26?

      Avatar
      מערכת Foody

      התבנית שבמתכון היא בקוטר 24 ס”מ. ככל שתאפי בתבנית קטנה יותר, העוגה תצא גבוהה יותר ולהיפך. לבחירתך 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות