עוגת שיש דבש ושוקולד טבעונית בשיא הסטייל!
מה יותר טוב משילוב שני הטעמים הכי מתוקים לשנה החדשה? עוגת שיש דבש ושוקולד מרשימה ואלגנטית בעיטור זהב, והיא אפילו טבעונית!
מה יותר טוב משילוב שני הטעמים הכי מתוקים לשנה החדשה? עוגת שיש דבש ושוקולד מרשימה ואלגנטית בעיטור זהב, והיא אפילו טבעונית!
- שקמה יעקבי בראון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4384.5 קק״ל 4384.5 קק״לפחמימות 529.8 גרם 529.8 גרםשומן 228.6 גרם 228.6 גרםנתרן 562.0 מ״ג 562.0 מ״גחלבון 85.8 גרם 85.8 גרםסיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרםשומן רווי 62.2 גרם 62.2 גרםכולסטרול 7.8 מ״ג 7.8 מ״גסידן 985.0 מ״ג 985.0 מ״גברזל 19.8 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 1463.5 מ״ג 1463.5 מ״גאבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות4385
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4384.5 קק״ל 4384.5 קק״לפחמימות 529.8 גרם 529.8 גרםשומן 228.6 גרם 228.6 גרםנתרן 562.0 מ״ג 562.0 מ״גחלבון 85.8 גרם 85.8 גרםסיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרםשומן רווי 62.2 גרם 62.2 גרםכולסטרול 7.8 מ״ג 7.8 מ״גסידן 985.0 מ״ג 985.0 מ״גברזל 19.8 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 1463.5 מ״ג 1463.5 מ״גאבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 4385 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מצרכים רטובים
-
2כוסות או 420 גרם חלב סויה
-
1כף או 45 גרם חומץ 5%
-
2כפות או 45 גרם רסק תפוחים
-
1/2כוס או 100 מ"ל שמן קנולה
-
1/2או 145 גרם סירופ מייפלאו אגבה
-
1 כף תמצית וניל
-
2/3כוס או 140 גרם סוכר חום
מצרכים יבשים
-
2 3/4כוסות או 370 גרם קמח לבן
-
1כף או 15 גרם אבקת אפייה
בלילה כהה
-
1 1/2כפות או 10 גרם אבקת קקאו
-
50 גרם שוקולד מריר 90%מרוסק דק
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מריר 90%
-
1/4כוס או 70 גרם סירופ מייפלאו אגבה
-
2 כפות שמן קנולה
קישוט
-
חופן עלה זהב אכיל
אופן הכנה
- מערבבים את כל המרכיבים הרטובים יחד בקערה.
- מנפים את המרכיבים היבשים פנימה דרך מסננת דקה ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה לשתי קערות.
- לקערה אחת מוסיפים את מרכיבי הבלילה הכהה ומערבבים. כך שנוצרות שתי קערות עם שתי בלילות: בלילה כהה ובלילה בהירה.
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- משמנים תבנית קוגלהוף 24 ס”מ בשכבה עבה של חמאה טבעונית.
- כעת מעבירים כף בלילה בהירה וכף בלילה כהה האחת על השניה באופן מבולגן, עד שנגמרות הבלילות.
- אופים במשך 45-55 דקות עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז העוגה.
- מצננים היטב את העוגה לפני הציפוי.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר את מרכיבי הציפוי יחד.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומזלפים מעל את הציפוי.
- מפזרים שבבי זהב ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים את כל המרכיבים הרטובים יחד בקערה.
- מנפים את המרכיבים היבשים פנימה דרך מסננת דקה ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה לשתי קערות.
- לקערה אחת מוסיפים את מרכיבי הבלילה הכהה ומערבבים. כך שנוצרות שתי קערות עם שתי בלילות: בלילה כהה ובלילה בהירה.
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- משמנים תבנית קוגלהוף 24 ס”מ בשכבה עבה של חמאה טבעונית.
- כעת מעבירים כף בלילה בהירה וכף בלילה כהה האחת על השניה באופן מבולגן, עד שנגמרות הבלילות.
- אופים במשך 45-55 דקות עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז העוגה.
- מצננים היטב את העוגה לפני הציפוי.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר את מרכיבי הציפוי יחד.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומזלפים מעל את הציפוי.
- מפזרים שבבי זהב ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
אני עוקבת צמודה שלך….וע”כ…ההצלחות שלי כל מתכון שלך.אליפותת
שלימות ……זה מילה עדינה…….