
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל55 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
עוגה
-
2 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
100 גרם חמאהמומסת או נטורינה לפרווה
-
3 כוסות קמח לבן
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס חלב 3%/ חלב צמחי לפרווה
-
1כוס או 50 מ"ל אספרסוארוך
-
1 קורט מלח דק
שכבת השיש
-
1 כוס סוכר חום בהיר דמררה
-
50 גרם חמאהמומסת
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כף קינמון טחון
עיטור
-
50 גרם אגוזי פקאןקצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה מערבבים את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן מוזגים את החמאה המומסת, הוניל, הקפה והחלב אל קערת הביצים, מערבבים היטב.
- מוספים את הקמח, מלח ואבקת האפייה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את המרכיבים לתערובת השיש.
- מוזגים מחצית מבלילת העוגה לתבנית, מוסיפים מעל חצי מתערובת השיש ומעל מוזגים את שארית בלילת העוגה. את יתרת תערובת השיש שופכים מעל.
- בעזרת קצה כף, מייצרים טקסטורת שיש, מפזרים מעל פקאנים ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
עוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים. צילום: רון יוחננוב
בשיתוף עם דלונגי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
4835.3
קק״ל
4835.3
קק״ל
פחמימות
725.2
גרם
725.2
גרם
שומן
186.0
גרם
186.0
גרם
נתרן
1485.2
מ״ג
1485.2
מ״ג
חלבון
78.2
גרם
78.2
גרם
סיבים תזונתיים
15.9
גרם
15.9
גרם
שומן רווי
87.5
גרם
87.5
גרם
כולסטרול
850.5
מ״ג
850.5
מ״ג
סידן
679.0
מ״ג
679.0
מ״ג
ברזל
9.6
מ״ג
9.6
מ״ג
אשלגן
1647.2
מ״ג
1647.2
מ״ג
אבץ
8.5
מ״ג
8.5
מ״ג
תגובות (35)
תערובת השוקולד יצאה לי מאד גרגירית ולא הצלחתילעשות מהעוגה שיש,היא תהרס?ולמה היא יצאה גרגירית?עשיתי בדיוק לפי המתכון..
אין במתכון שוקולד או קקאו…. יכול להיות שהגרגריות היא מהסוכר, הוא יימס בתנור והגרגריות אל תורגש. בהצלחה!