פרוסה של אהבה: עוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים

רון יוחננוב במתכון מושלם לעוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים בכמה שלבים פשוטים, בפחות משעה ויש לכם את עוגת השיש שהולכת להדהים את כל האורחים ומושלמת ליד הקפה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

עוגה

שכבת השיש

עיטור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן מוזגים את החמאה המומסת, הוניל, הקפה והחלב אל קערת הביצים, מערבבים היטב.
  3. מוספים את הקמח, מלח ואבקת האפייה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את המרכיבים לתערובת השיש.
  5. מוזגים מחצית מבלילת העוגה לתבנית, מוסיפים מעל חצי מתערובת השיש ומעל מוזגים את שארית בלילת העוגה. את יתרת תערובת השיש שופכים מעל.
  6. בעזרת קצה כף, מייצרים טקסטורת שיש, מפזרים מעל פקאנים ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. עוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים. צילום: רון יוחננוב

    עוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים. צילום: רון יוחננוב
    עוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים. צילום: רון יוחננוב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4835.3 קק״ל 4835.3 קק״ל
פחמימות 725.2 גרם 725.2 גרם
שומן 186.0 גרם 186.0 גרם
נתרן 1485.2 מ״ג 1485.2 מ״ג
חלבון 78.2 גרם 78.2 גרם
סיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרם
שומן רווי 87.5 גרם 87.5 גרם
כולסטרול 850.5 מ״ג 850.5 מ״ג
סידן 679.0 מ״ג 679.0 מ״ג
ברזל 9.6 מ״ג 9.6 מ״ג
אשלגן 1647.2 מ״ג 1647.2 מ״ג
אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (30)

    Avatar
    יחזקאל ששון

    עוגה מתוקה יותר מידי שיכבת השיש לא דלילה וקשה לערבב עם העוגה

    Avatar
    רינת

    אפשר להפחית קצת מכמות הקמח ? או שזה משמעותי ?

      Avatar
      Foody Foody

      מתכוני אפייה הם מדוייקים וכל שינוי בכמויות עלול לפגום במרקם או גרוע מכך, שלא תצא עוגה (: לכן כדאי לשמור על הכמויות הרשומות.

      Avatar
      שרה אופק

      האם יעבוד עם קמח כוסמין מלא, או קמח מלא?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח כוסמין מלא או קמח כוסמין (כ-30-40 אחוז מהכמות) אך לא מומלץ להמיר את כל כמות הקמח. בהצלחה (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody