
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
בצק
מלית
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
3 כפות סוכר לבן
-
30 גרם חמאה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף קמח לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצה והחמאה וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע. מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, מנקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את התפוחים, סוכר, חמאה, קינמון ולימון ומבשלים תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתחילים להתאדות, והתפוחים מתרככים, מתקרמלים ומזהיבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את המלית לגמרי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק שתפח למשטח העבודה, לשים כדי להוציא את האוויר ומרדדים למלבן גדול בעובי כ-0.5 ס”מ.
- מפזרים באופן שווה את המלית ומגלגלים את הבצק לרולדה.
- חותכים את הרולדה ל-8 חתיכות שוות ומסדרים אותן בתוך תבנית אפייה: 1 במרכז ו -7 מסביב. מכסים ומתפיחים שנית כ-15 דקות.
- מברישים בביצה ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומשחימה יפה.
- מכינים את הסירופ: מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי בהיר.
- מברישים את העוגה המוכנה בסירופ ומגישים.
בשיתוף עם ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
3865.9
קק״ל
3865.9
קק״ל
פחמימות
688.0
גרם
688.0
גרם
שומן
131.6
גרם
131.6
גרם
נתרן
1198.9
מ״ג
1198.9
מ״ג
חלבון
65.2
גרם
65.2
גרם
סיבים תזונתיים
30.7
גרם
30.7
גרם
שומן רווי
70.1
גרם
70.1
גרם
כולסטרול
827.7
מ״ג
827.7
מ״ג
סידן
311.0
מ״ג
311.0
מ״ג
ברזל
7.9
מ״ג
7.9
מ״ג
אשלגן
1702.9
מ״ג
1702.9
מ״ג
אבץ
5.8
מ״ג
5.8
מ״ג
תגובות (3)
אני מאוד אוהבת עוגות שמרים
לא רשום בחומרים ביצים????
היי, תודה על העדכון. יש ביצה אחת שמוסיפים לחמאה המומסת והחלב (מופיע כעת במתכון) הופיע בסרטון. בהצלחה ושבוע טוב (: